Μαζικοί πυροβολισμοί στη Μινεάπολη: Ένας αστυνομικός νεκρός και πέντε τραυματίες

Κοινοποίηση:
policejpg

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μαζικό πυροβολισμό σε μια σικ γειτονιά της Μινεάπολης το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με τις Αρχές. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έξι άτομα -δύο αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες- πυροβολήθηκαν στη μοντέρνα γειτονιά Γουίτιερ της πόλης γύρω στις 6 μ.μ.

Ένας 28χρονος αστυνομικός σκοτώθηκε και ένας άλλος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσαν πηγές των αρχών επιβολής του νόμου στη Star Tribune. Άλλος ένας αστυνομικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

«Προσευχόμαστε για όλους τους άνδρες της άμεσης δράσης που έσπευσαν στο σημείο και εργάζονται για να κρατήσουν την κοινότητα ασφαλή», έγραψε στο Twitter ο Κυβερνήτης Τιμ Βαλτς, προσθέτοντας ότι η πολιτεία «είναι έτοιμη να παράσχει κάθε απαραίτητο πόρο».

Μετά το περιστατικό, δεκάδες αστυνομικοί συνέρρευσαν στο ιατρικό κέντρο της κομητείας Hennepin στο κέντρο της Μινεάπολης, όπου αρκετοί πολίτες εθεάθησαν να κλαίνε και να παρηγορούν ο ένας τον άλλον, ανέφερε η Star Tribune.

Ο αυτόπτης μάρτυρας Ρούμπεν Μολίνα είπε ότι βρισκόταν στο διαμέρισμά του όταν άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς από έναν όροφο κάτω. Είπε στην εφημερίδα ότι άκουσε μια γυναίκα να τηλεφωνεί στην άμεση δράση και να λέει ότι δύο άτομα πυροβολήθηκαν στο κεφάλι.

«Μπορούσα να ακούσω τις σφαίρες να αναπηδούν καθώς προσπαθούσα να πείσω κάποιον να μπει μέσα για να ελέγξει τους ανθρώπους που πυροβολήθηκαν», είπε, προσθέτοντας ότι είδε ένα τραυματισμένο θύμα να απομακρύνεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: