Οι μουμιοποιημένοι πρόγονοι μιας αγροτικής φυλής της Ινδονησίας εκταφιάστηκαν, καλλωπίστηκαν και εκτέθηκαν ως μέρος μιας περίπλοκης τελετουργίας ταφής.
Σύμφωνα με την Daily Mail, κάθε τέσσερα χρόνια, ο λαός Toraja, που ζει σε όλη τη Νότια Σουλαουέζι στο κέντρο του αρχιπελάγους, ξεθάβει τους τάφους των προγόνων του για να φροντίσει σχολαστικά τα σώματά τους.
Σε μια τελετή γνωστή ως Ma’nene, που μεταφράζεται ως «φροντίδα των προγόνων» ή «καθαρισμός του πτώματος», τα σώματα εκταφιάζονται, καθαρίζονται, στεγνώνουν κάτω από τον ήλιο για να εξασφαλίσουν τη μακροζωία τους και ξαναφορούν τα νέα τους ρούχα.
Βίντεο από το Liang Lo’ko’ Kuku, μια μικρή πόλη όπου ζουν οι Toraja, τους έδειχνε να συνωστίζονται γύρω από πέτρινους τάφους και παραδοσιακούς τάφους Toraja και να ξεθάβουν τα φέρετρα από το έδαφος.
Οι κάτοικοι του χωριού εθεάθησαν να ποζάρουν με τους νεκρούς προγόνους τους, οι οποίοι είχαν ξηρό, «χάρτινο» δέρμα αφού πέρασαν χρόνια στο χώμα.
Ένας άνδρας εθεάθη να χαϊδεύει το κεφάλι ενός νεκρού που ήταν τόσο καλά διατηρημένος που τα μαλλιά του ήταν ακόμη ορατά.
Στη συνέχεια, οι χωρικοί εθεάθησαν να βάζουν τα σώματα των συγγενών τους πίσω στα φέρετρά τους με φρέσκα σύγχρονα ρούχα.
Ενώ πολλοί φορούσαν τα παραδοσιακά σαρόνγκ, ένα μακρύ ύφασμα που προτιμάται στη νότια και νοτιοανατολική Ασία, πολλοί φορούσαν επίσης σύγχρονα γυαλιά ηλίου και ζώνες.