Μακελειό στις ΗΠΑ: Ταυτοποιήθηκαν τα θύματα του 14χρονου δράστη – Γιατί τον είχε ανακρίνει η Αστυνομία πέρυσι;

Κοινοποίηση:
georgia

Ο 14χρονος Colt Gray αναγνωρίστηκε ως ο δράστης του μακελειού σε σχολείο της Τζόρτζια των ΗΠΑ, εχθές Τετάρτη (4/9) με θύματα 4 άτομα – δύο εκπαιδευτικούς και δύο μαθητές.

Σύμφωνα με το CNN, πρόκειται για τους:

Mason Schermerhorn, 14χρονος μαθητής
Christian Angulo, μαθητής 14 ετών
Richard Aspinwall, δάσκαλος
Christina Irimie, δασκάλα

Θα δικαστεί ως ενήλικας
Η αστυνομία διευκρίνισε πως ο έφηβος συνελήφθη.

Ο έφηβος θα αντιμετωπίσει «δίωξη για φόνο» και «θα δικαστεί ως ενήλικος», πρόσθεσε ο αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μπροστά στο λύκειο Απαλάτσι, στην πόλη Γουάιντερ, κάπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την Ατλάντα.

Άλλοι εννιά άνθρωποι έχουν υποστεί τραύματα «διαφόρων» βαθμών σοβαρότητας, ωστόσο δεν διατρέχουν κάποιον κίνδυνο.

Τον είχαν ανακρίνει για «διαδικτυακές απειλές»
Ο Colt ανακρίθηκε από τις αρχές επιβολής του νόμου πέρυσι σχετικά με «διάφορες ανώνυμες πληροφορίες για διαδικτυακές απειλές για τη διάπραξη πυροβολισμών σε σχολείο σε άγνωστη τοποθεσία και ώρα», σύμφωνα με το FBI Ατλάντας και το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τζάκσον.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης επενέβησαν στην εκπαιδευτική δομή αφού έλαβαν τηλεφωνικές κλήσεις περί τις 10:20 (τοπική ώρα) χθες.

«Δεν γνωρίζουμε εάν είχε συγκεκριμένο στόχο»
Όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικό της ασφάλειας του λυκείου, ο νεαρός «συνειδητοποίησε αμέσως ότι εάν δεν παραδινόταν» θα έπεφτε νεκρός από τα πυρά του, είπε ο Τζαντ Σμιθ, ο τοπικός σερίφης. «Έπεσε στο έδαφος κι ο αστυνομικός τον συνέλαβε», πρόσθεσε.

Έδωσε ήδη αρχική κατάθεση, ωστόσο «δεν γνωρίζουμε» αν ο έφηβος είχε κάποιον συγκεκριμένο στόχο «προς το παρόν», σημείωσε.

Η σφαγή προστίθεται στην ατελείωτη σειρά παρόμοιων τραγωδιών που καταγράφονται για δεκαετίες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ, φαινόμενο που όμοιό του δεν υπάρχει σε κανένα άλλο κράτος του πλανήτη.

Ο έφηβος διέπραξε την επίθεση με τουφέκι εφόδου «τύπου AR» , σύμφωνα με τις αρχές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response