Η βουλευτής του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών και πρώην υφυπουργός Οικογένειας Μαρία Συρεγγέλα ήταν εδώ και μέρες το πρώτο φαβορί για τη θέση της γραμματέως της ΝΔ, προκειμένου να αντικαταστήσει τον εκ των πραγμάτων επιτυχημένο γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος φορούσε επί μήνες «διπλό καπέλο» και ήθελε και αυτός να επικεντρωθεί στα καθήκοντά του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Τη Δευτέρα θα οριστεί η ημερομηνία της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής που απαιτείται για να «κλειδώσει» και τυπικά η επιλογή της, ενώ, λόγω αυτής της εκκρεμότητας, η κ. Συρεγγέλα δεν θα είναι αύριο στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη στη συνομιλία που θα έχει με πολίες στην Κερατέα.
Η κ. Συρεγγέλα είχε ξεχωρίσει μεταξύ άλλων βουλευτών που ακούγονταν για τη θέση, άλλοι με κάποιες και άλλοι με ελάχιστες πιθανότητες. Η ίδια είναι πρόσωπο που προέρχεται από τα «σπλάχνα» της παράταξης και έχει πολλά κομματικά ένσημα, ενώ ήταν από τα πρώτα στελέχη που αξιοποιήθηκαν υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δίνοντας νέα πνοή στη γραμματεία Γυναικών. Εκ των υστέρων, το έργο της ως υφυπουργός Οικογένειας αποτιμήθηκε θετικά, αλλά έμεινε εκτός κυβέρνησης, καθώς άλλοι δύο βουλευτές του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών αξιοποιήθηκαν σε υπουργικές θέσεις, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Η ίδια θεωρείται πρόσωπο που έχει τα απαραίτητα «κομματικά ένσημα», ενώ ως πρόσωπο ήπιων τόνων μπορεί να κάνει το αναγκαίο «μασάζ» όπου απαιτείται. Παράλληλα, θα κληθεί να «οργώσει» τη χώρα με περιοδείες το επόμενο διάστημα, ενώ θα έχει και πιο τακτική παρουσία στα ΜΜΕ.
Η κ. Συρεγγέλα τους επόμενους μήνες θα κληθεί να φέρει εις πέρας έναν ευρύ εσωκομματικό ανασχηματισμό, ενώ θα «τρέξει» το γαλάζιο συνέδριο που θα γίνει την άνοιξη και θα συνδυαστεί με τα 50στά γενέθλια της ΝΔ. Παράλληλα, θα έχει κεντρικό ρόλο και στις διαβουλεύσεις για το ευρωψηφοδέλτιο, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.
Από την άλλη, ο κ. Μαρινάκης μετά από δύο νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις σε εθνικό επίπεδο και τις αυτοδιοικητικές εκλογές που κατέδειξαν τα ισχυρά ερείσματα της ΝΔ σε όλη την επικράτεια, θα επικεντρωθεί το επόμενο διάστημα στα καθήκοντα που έχει ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο ίδιος, άλλωστε, όπως ομολογούν και γαλάζια στελέχη, έθεσε ψηλά τον πήχη, καθώς επί των ημερών του το κόμμα απέκτησε και πάλι ρυθμό και εξωστρέφεια, ενώ ο ίδιος έκανε έως και εξαντλητικές περιοδείες καθ’ όλη τη διάρκεια της κυβερνώσας θητείας της ΝΔ. Σε δεύτερο χρόνο, βεβαίως, ο κ. Μαρινάκης θα πρέπει να επεξεργαστεί και τα προσωπικά του πολιτικά σχέδια, με δεδομένο ότι η θέση του ως γραμματέας μέχρι πρότινος ήταν «ασυμβίβαστη» με μια βουλευτική υποψηφιότητα.
Η Μαρία Συρεγγέλα είναι Ελληνίδα πολιτικός, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων αλλά δεν είναι ευρέως γνωστό ότι επίσης ήταν πρώην πράκτορας της ΕΥΠ πριν γίνει κυβερνητικό στέλεχος.
Μάλιστα υπηρέτησε στην ΕΥΠ σε μία εποχή που την μεγάλη πλειοψηφία την κατείχε το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 70% επί του συνόλου της υπηρεσίας.
Αυτή την θητεία της πάντως δεν την αναφέρει στο βιογραφικό της αν και θα είχε ιδιαίτερη αξία. Άλλωστε δεν είναι κάτι για το οποίο κάποιος θα έπρεπε να ντρέπεται…
Η ΕΥΠ έχει ως λόγο ύπαρξης την προστασία της χώρας, έτσι ξέρουμε τουλάχιστον…
Το 2007 είχε γίνει τότε μία σύσκεψη μεταξύ των υπαλλήλων της ΕΥΠ στην οποία συμμετείχε και άτομο γνωστό στον Γεώργιο Παπανδρέου, που μετέπειτα έγινε φανατικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ όπως και συνδικαλιστής και είναι πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ, ο Θεόδωρος Σπατιώτης.
Ο Σπατιώτης ζήτησε τότε στην συνέλευση να δοθεί μόνο μία θέση σε δεξιό στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΠ, δηλαδή στο 11μελές.
Σημειώνεται ότι από το 1999 που έγινε η τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου ώστε στην υπηρεσία να υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο και όχι τα γνωστά παραταξιακά ψηφοδέλτια όπως το υπόλοιπο δημόσιο και παρότι τότε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ ήταν το 80%, έδιναν στους συνδικαλιστές της νέας Δημοκρατίας 3 θέσεις για να υπάρχει ηρεμία στην υπηρεσία και όχι αντιδικίες.
Ο Σπατιώτης επί κυβερνήσεως Κ.Καραμανλή επιδίωκε να δημιουργηθεί μία κρίση στην ΕΥΠ καθώς ανήκε στο περιβάλλον Καρχιμάκη.
Τότε η Μαρία Συρεγγέλα του είπε ότι πρόκειται για «γελοιότητες» και εκείνος απάντησε με απίστευτους και χυδαίους χαρακτηρισμούς. Η Μαρία Συρεγγέλα δεν έχασε την ψυχραιμία της και ανταπέδωσε τους χαρακτηρισμούς με εξίσου βαριές εκφράσεις κάτι που ο Σπατιώτης δεν το περίμενε, γιατί αλαζονικά θεωρούσε πως η επίθεση του θα έμενε αναπάντητη.
Ο τότε πρόεδρος της ομοσπονδίας που βρίσκονταν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και γνωστό επιχειρησιακό μεγάλο στέλεχος της κατασκοπείας Κώστας Αγγελάκης έβαλε άγριο χέρι στον Σπατιώτη παρουσία των υπολοίπων που είχαν μείνει αγάλματα από τα τεκταινόμενα και τον πέταξε έξω από την αίθουσα.
Τελικά, όλα πήγαν ομαλά και τελείωσε η σύσκεψη καταλήγοντας στην γνωστή συμφωνία 8-3 όπως δηλαδή και πριν.
Τότε ο Αγγελάκης συνέχισε να φωνάζει στον Σπατιώτη έξω από τα συνδικαλιστικά γραφεία και τον ρώτησε ποιος του έδωσε το δικαίωμα να μιλάει όπως μιλάει κι αυτός απάντησε ότι του το έδωσε ο Καρχιμάκης.
Τέλος πάντων η Μαρία Συρεγγέλα διορίστηκε στην ΕΥΠ το 2005 και έφυγε από την υπηρεσία με μετάταξη το 2009-2010 και πήγε στην Γ.Γ. Νέας Γενιάς…
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΡΙΑΣ ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ: https://mariasyrengela.gr/
H Mαρία Συρεγγέλα επί των ημερών της ΕΥΠ
Σήμερα:
Πω πω πολυ μπουρουχα