«Μαύρο» στο Mega: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση – Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης

Κοινοποίηση:
1

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Mega. Οι 5 καναλάρχες που απέκτησαν άδεια κατέβαλαν την πρώτη δόση (από τις συνολικά 10) των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και, ταυτόχρονα, οι πιστώτριες τράπεζες κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση για την υπαγωγή του Mega σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 30 Οκτωβρίου.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να δημοσιευτεί και η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, με την οποία θα απορρίπτεται η προσφυγή του άλλοτε μεγάλου καναλιού, με την οποία ζητούσε να μην εκτελεστεί η οδηγία του ΕΣΡ να πέσει «μαύρο» στη συχνότητά του.

Το επόμενο βήμα θα είναι να κλείσει η Digea τον διακόπτη και να περάσει το κανάλι στην ιστορία. Πράγμα που είχε προαναγγείλει ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς, όταν εγκρίθηκαν οι 5 αδειούχοι τηλεοπτικών αδειών.

Τη συνέχεια θα δώσει το δικαστήριο, διατάσσοντας την εκποίηση των περιουσιακών του στοιχείων. Της ταινιοθήκης (για την οποία θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον Κυριακού, Σαββίδης και ενδεχομένως, Αλαφούζος), καθώς και του σήματός του.

Πλήρωσαν και τα πέντε κανάλια την πρώτη δόση
Κατατέθηκε η πρώτη δόση στα δημόσια ταμεία για την κατοχή της δεκαετούς άδειας επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας, ενημερωτικού προγράμματος, γενικού περιεχομένου και από τους πέντε οριστικούς δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι τα πέντε κανάλια που εκπέμπουν πλέον με νόμιμη λειτουργία είναι τα εξής: Epsilon TV, SKAI, ANT1, Alpha, Star. Σημειώνεται ότι το ποσό για την κατοχή μιας τηλεοπτικής άδειας έχει οριστεί στα 35 εκατ. ευρώ, καταβαλλόμενο σε 10 ισόποσες δόσεις. Συνεπώς η πρώτη δόση που κατέθεσαν τα επιχειρηματικά τηλεοπτικά σχήματα στις εφορίες, ήταν του ποσού των 3,5 εκατ. ευρώ έκαστος.

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης το Mega- Κατέθεσαν αίτηση οι Τράπεζες
Αίτηση για να υπαχθεί το Μέγκα σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα να ακολουθηθεί το μοντέλο ΔΟΛ. Η εταιρεία θα υπαχθεί στον νόμο Δένδια και θα ακολουθήσει ο πλειστηριασμός όλων των περιουσιακών της στοιχείων.

Το συγκεκριμένο μοντέλο αφορά ειδικά τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά, στην περίπτωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες.

Πώς λειτουργεί το μοντέλο του νόμου Δένδια:

Οι τράπεζες προχωρούν σε εκποίηση της επιχείρησης, υπό την εποπτεία του ειδικού διαχειριστή , που είναι συνήθως μία διεθνής ελεγκτική εταιρεία. Ο διαχειριστής αποτιμά την επιχείρηση εν λειτουργία, με σκοπό να επιτευχθεί το υψηλότερο τίμημα και πάντως υψηλότερο από την την ρευστοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.