Μεγάλη επιχείρηση των Ρώσων στο Χάρκοβο: Βομβαρδίζουν το εργοστάσιο Τεθωρακισμένων & τη βιομηχανική Ζώνη- Φλέγονται αποθήκες όπλων 900 τ.μ

Κοινοποίηση:
bombing-1-1140x570

Επί 48 ώρες, η ρωσική Αεροπορία πλήττει στόχους σε όλη την περιφέρεια του Χάρκοβο. Οι Ρώσοι επιχειρούν να καταστρέψουν ολοκληρωτικά το Εργοστάσιο Τεθωρακισμένων στο Χάρκοβο (KhBTZ) ώστε οι ουκρανικές δυνάμεις που επιχειρούν σε Κουπιάνσκ-Λίμαν-Κρεμίνα κτλ να μείνουν χωρίς εξοπλισμό.

Αρκετές αφίξεις πυραύλων σημειώθηκαν στην βιομηχανική Ζώνη του Χάρκοβο.
Εγκαταστάσεις επιχείρησης όπου αποθηκεύονταν πυρομαχικά που είτε παράγονταν εκεί είτε μεταφέρονταν από άλλα μέρη της Ουκρανίας, έκτασης άνω των 900 τ.μ. τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν συνδυασμένη αεροπορική επίθεση
Το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν άλλη μια συνδυασμένη επίθεση με drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας. Αυτή τη φορά, κτυπήθηκαν κρίσιμες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις περιοχές Dnepropetrovsk και Οδησσό.

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Dnepropetrovsk, Ταξίαρχος, πρώην επικεφαλής του τμήματος SBU στην περιοχή, Sergei Lysak, ενημέρωσε το κοινό χωρίς να δώσει λεπτομέρειες ότι τη νύχτα στην πόλη Dnepr ( Dnepropetrovsk) συντρίμμια ενός (UAV Kamikaze τύπου «Geran-2») έπεσαν σε κρίσιμης σημασίας εγκατάσταση υποδομής.
Επίσης, στην κοινότητα Novoaleksandrovskaya της περιοχής Dneprovsky, δύο βενζινάδικα υπέστησαν ζημιές.

Την ίδια στιγμή, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι τα συστήματα αεράμυνας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων φέρεται να κατέρριψαν 14 Geran-2 από τα 15 που συμμετείχαν στην επίθεση.

Όσον αφορά την περιοχή της Οδησσού, σύμφωνα με το Κίεβο, χτυπήθηκαν κέντρα αναψυχής, οικοτροφεία, σανατόρια και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Ζάτοκα. Από εκεί ο ουκρανικός στρατός στέλνει ναυτικά μη επανδρωμένα σκάφη προς την Κριμαία.

Ως εκ τούτου, οι επιθέσεις σε αυτήν την περιοχή συνεχίζονται από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις για αρκετές συνεχόμενες ημέρες με τη βοήθεια των υπερηχητικών αντιπλοϊκών πυραύλων μέσου βεληνεκούς Onyx, τους οποίους η ουκρανική αεράμυνα δεν μπορεί να αναχαιτίσει.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, Oleg Kiper, κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής Belgorod-Dniester να παραμείνουν σε καταφύγια.

Πηγή: warnews247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: