Λεμονάκι και μπυρίτσα για πολλούς πάνε πακέτο και πολλοί είναι αυτοί που απολαμβάνουν το ποτό τους με αυτόν τον τρόπο.
Τα τελευταία χρόνια μία από τις μόδες της εποχής είναι οι μπύρες με απαλή γεύση, κυρίως μεξικάνικες που ταιριάζουν με μία φέτα λεμόνι.
Ωστόσο, το λεμόνι κάτω από τον ήλιο γίνεται τοξικό.
Διαβάζοντας το παρακάτω, πιθανόν να αλλάξουμε τον τρόπο που πίνουμε τη μπύρα μας και να κρατήσουμε το λεμόνι μόνο για κρέας και καλαμαράκια.
Το λεμόνι που πολλοί χρησιμοποιούν κάτω από τον ήλιο διαθέτει ένα συστατικό (κιτρικό οξύ) που αν παραμείνει πολύ ώρα σε ζεστή θερμοκρασία γίνεται τοξικό.
Από αυτό προκύπτει συνήθως το φαινόμενο που λέγεται «Δερματίτιδα της Μαργαρίτας» ή Νόσος Λάιμ, κάτι που είναι ικανό να προκαλέσει μέχρι και γερά εγκαύματα.
Η νόσος Λάιμ συνήθως προκαλείται όταν πέσει πάνω στο δέρμα μας το ποτό ή ο χυμός με λεμόνι που έχουμε και αυτό έχει εκτεθεί για πολλή ώρα στον ήλιο. …Τώρα τι γίνεται μέσα στο στομάχι μας, είναι κάτι άλλο.