Μειώνεται το όριο για συναλλαγές με μετρητά – Τί αλλάζει

Κοινοποίηση:
1

Τo επόμενο διάστημα αναμένεται κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο θα αυξάνεται το όριο των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώνουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες προκειμένου να καλύψουν το αφορολόγητο όριο της επόμενης χρονιάς και ταυτόχρονα αλλάζει το όριο για συναλλαγές σε μετρητά.


Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και άλλες συναφείς διατάξεις, όπως είναι η μείωση του ορίου πάνω από το οποίο οι πολίτες υποχρεώνονται να πληρώνουν μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών (πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, e-banking, μεταφορά από λογαριασμό σε λογαριασμό, εμβάσματα κ.τ.λ.) για αγορά προϊόντων και υπηρεσιών.

Στη βάση αυτή αγορές αξίας άνω των 200 ή 300 ευρώ θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο και μόνο αν είναι κάτω από τα παραπάνω όρια το ποσό που θα αναγράφεται στην απόδειξη θα μπορεί να πληρωθεί με μετρητά. Η απώλεια του αφορολόγητου και η πληρωμή πρόσθετου φόρου είναι, βασικά, αποτέλεσμα λαθών από τους φορολογούμενους, τα οποία δεν πρέπει να επαναλάβουν και φέτος, προκειμένου να διασφαλίσουν το αφορολόγητο και τη μείωση του φόρου κατά 1.900 έως 2.100 ευρώ.

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι μισθωτοί πλήρωσαν περισσότερο φόρο εισοδήματος κατά 16,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνταξιούχοι επιβαρύνθηκαν με πρόσθετο φόρο ύψους 9,5 εκατ. ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. oλες οι συναλλαγες με μετρητα. και μαυρα. γραψτε τους στα παπαρια σας

  2. Τους γράφουμε στα παπαρια μας.. Και τις κολο τράπεζες τους..

  3. Το σύστημα βάζει τους ηλίθιους να φωνάζουν για μακεδονίες ξακουστές και περνάει στο ντούκου το έγκλημα της κατάργησης των μετρητών.

    Πλέον όλοι οι πολίτες εξαναγκάζονται σε εγκλωβισμό στις τράπεζες, δηλαδή η κινητή τους περιουσία να είναι έρμαιο σε κατασχέσεις, κουρέματα, bail in, capital controls, παγώματα λογαριασμών κτλ.

    Και όλα αυτά πέραν της μαζικής παρακολούθησης και της εμπορικής αξιοποίησης των δεδομένων των συναλλαγών των ανθρώπων από τη στιγμή που γεννιούνται μέχρι που θα πεθάνουν.

Comments are closed.