Θολό νερό τρέχει από τις βρύσες σπιτιών στο Μελισσοχώρι του δήμου Ωραιοκάστρου, σύμφωνα με τους κατοίκους οι οποίοι εκφράζουν ανησυχίες για τυχόν επικινδυνότητα
ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται καθώς αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά και να τοποθετούν φίλτρα για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.
Την κατάσταση αυτή βιώνουν εδώ και δύο χρόνια, από τότε που ξεκίνησαν εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής, περίπου 1.500 – 2.000 κάτοικοι του Μελισσοχωρίου και κυρίως όσοι κατοικούν σε Αγία Παρασκευή, Κρυονέρι, Αγίου Γεωργίου, Νηπιαγωγείο και υδροδοτούνται από τη δεξαμενή Σταν Πέτρα. Μία φορά ανά 10 – 15 ημέρες, πολλές φορές και συχνότερα, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πολίτες, σημειώνονται διακοπές υδροδότησης και με την επιστροφή του νερού στις βρύσες η εικόνα που αντικρίζουν είναι νερό με χώμα και λάσπη.
Οι δημότες εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους υποστηρίζοντας πως τα έξοδα για τα φίλτρα και τα εμφιαλωμένα νερά είναι πολλά, ενώ παράλληλα καλούνται να πληρώνουν και το υψηλό δημοτικό τέλος της τάξεως του 80% στους λογαριασμούς ύδρευσης. Επίσης, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αυτής κατάστασης σημειώνονται ζημιές σε οικιακές και ηλεκτρικές συσκευές.
Η πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου (ΔΕΥΑΩ), Όλγα Γαβότση, δήλωσε από την πλευρά της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως κατανοεί τις αντιδράσεις και αποδίδει το πρόβλημα στα πολλά έργα υποδομής, αποχέτευσης, υδροδότησης και αερίου, που εκτελούνται ταυτόχρονα στην περιοχή, συμπληρώνοντας, δε, πως «τείνουν στην ολοκλήρωση τους».
«Ως αποτέλεσμα των έργων είναι να δημιουργούνται πολλαπλές βλάβες και να επιβαρύνεται το δίκτυο με φερτά υλικά μετά από διακοπές υδροδότησης», υπογράμμισε. Όπως είπε η κ.Γαβότση από την πλευρά της ΔΕΥΑΩ υπάρχουν οι βάνες καθαρισμού και εκτόνωσης ώστε μετά από κάθε βλάβη να καθαρίζεται το δίκτυο και πως συνιστάται στους πολίτες να ανοίγουν πρώτα τα εξωτερικά δίκτυα για να μην υπάρχουν επιβαρύνσεις στις συσκευές τους.