Μεξικό: Διαιτητής χτύπησε παίκτη στο… ευαίσθητο σημείο με το γόνατό του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΜΕΞΙΚΟ

Στο μάτι του… κυκλώνα βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο διαιτητής Φερνάντο «Κούρο» Ερνάντες Γκόμες ο οποίος σε αγώνα του μεξικανικού πρωταθλήματος φάνηκε να χτυπάει με το γόνατο έναν παίκτη της Λεόν στη βουβωνική χώρα κατά τη διάρκεια αγώνα την περασμένη Κυριακή (2/4).

Ο μέσος Λούκας Ρομέρο και οι συμπαίκτες του στη Λεόν είχαν κάνει έκκληση στον διαιτητή να ζητήσει επανεξέταση του VAR, αφού η Κλαμπ Αμέρικα είχε σκοράρει την ισοφάριση στον αγώνα τους στη Liga MX.

Ο Ερνάντες, ο οποίος είχε καλέσει τον συμπαίκτη του Ρομέρο, φάνηκε να σηκώνει το γόνατό του στη βουβωνική χώρα του μέσου και να τον χτυπάει, ρίχνοντάς τον στο χορτάρι.

Η Μεξικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση μετά τον αγώνα, επιβεβαιώνοντας ότι είχε ξεκινήσει έρευνα. «Η Επιτροπή Διαιτητών ενημερώνει ότι θα ξεκινήσει μια διαδικασία έρευνας για τα γεγονότα που συνέβησαν με τον διαιτητή Φερνάντο Ερνάντες στο ματς της Κλαμπ Αμέρικα με τη Λεόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε συγγνώμη, αλλά δεν γλιτώνει την τιμωρία
Εάν ο Ερνάντες κριθεί ένοχος για παράβαση, φέρεται να αντιμετωπίσει πρόστιμο και διακοπή από έναν έως 15 αγώνες σύμφωνα με τους κανόνες της Liga MX.

Ο Ρομέρο ζήτησε από τον διαιτητή να αποφύγει την τιμωρία, με τον Ερνάντες να του είπε ότι το περιστατικό ήταν «ακούσιο».

«Προφανώς (οι διαιτητές) είναι άνθρωποι, πολλές φορές μπορεί να κάνουν λάθη και αυτά τα λάθη καταλήγουν να εξελίσσονται σε αυτό που συνέβη, πολλές παρεξηγήσεις», είπε ο Ρομέρο στο μεξικανικό τηλεοπτικό δίκτυο TUDN. «Δεν ζητάω τίποτα (οποιαδήποτε μορφής τιμωρία), μου είπε ότι ήταν ακούσιο. Αλλά μόνο ότι και αυτοί να μας σέβονται όπως τους σεβόμαστε εμείς στο γήπεδο γιατί είναι αυτοί που διευθύνουν τους αγώνες», είπε.

Από τη μεριά του ο Φερνάντο Ερνάντες «έσπασε τη σιωπή του» ζητώντας συγγνώμη από τον Λούκας Ρομέρο, τους οπαδούς και την οικογένεια του ποδοσφαίρου και επανέλαβε πως δεν έκανε κάτι ηθελημένα, αλλά το χτύπημα ήταν ακούσιο. Πρόσθεσε πως θα αποδεχθεί όποια τιμωρία κι αν του επιβάλλουν τα πειθαρχικά όργανα.

Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 2-2 με την Λεόν να ισοφαρίζει την τελευταία στιγμή μέσω του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Τζόελ Κάμπελ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: