H Kυβέρνηση έχει αποφασίσει να ξεπουλήσει την Ελληνική Ιστορία στην κυριολεξία.
Μνημεία-σύμβολα περνάνε στους δυνάστες-δανειστές με παράνομες πράξεις.
Μετά την εκχώρηση της Μακεδονίας με λίγα λόγια, στο… σφυρί και ο Ελληνικός Πολιτισμός!
Όχι, δεν είναι ανόητοι, δεν είναι απερίσκεπτοι, βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί αποσβολωμένος τα γεγονότα. Αντίδραση; Ελάχιστη. Η επάνασταση από το κομπιούτερ δεν επαρκεί, χρειάζεται πνευματικά επανάσταση.
Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα διότι έχουμε κενό γνώσεων και ενημέρωσης! Κάνουν ότι θέλουν, αλλά ως πότε;
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Ολόκληρο το δάσος Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης, κηρυγμένα μνημεία όπως τα Βυζαντινά τείχη και ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Αγοράς της πόλης, μνημεία της UNESCO (Ροτόντα, Επταπύργιο, Γαλεριανό ανάκτορο, Παναγία Αχειροποίητος στη Θεσσαλονίκη, βασιλικοί τάφοι των Αιγών, παλαιά πόλη Κέρκυρας, αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων), το ηρώο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και εκατοντάδες σημαντικά μνημεία αποδεικνύεται πως περιλαμβάνει ο κατάλογος αυτών που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο.
Πεντακόσια ακίνητα από τα 2.329 ταυτοποιήθηκαν και δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, επιβεβαιώνοντας τα τέρατα και σημεία που έχει αφήσει το υπουργείο Πολιτισμού να γίνουν και έτσι δεν τολμά να δημοσιοποιήσει όλο τον κατάλογο!
Ανάμεσα σε όσα αποκάλυψε ο ΣΕΑ είναι: ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας (οξύμωρο, εν όψει της προετοιμασίας για την Ελευσίνα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021!), ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, τα ενετικά τείχη του Ηρακλείου, ολόκληρη η Σπιναλόγκα, ο προϊστορικός οικισμός στο Ακρωτήρι Θήρας, μνημεία των Ιωαννίνων (όπως το Φετιχιέ τζαμί, το τζαμί Καλούτσιανης, η οικία Μίσιου), μνημεία στο Κάστρο Τρικάλων, στο Κάστρο της Άρτας, στο Κάστρο της Πάτρας, το ρωμαϊκό ωδείο και αμφιθέατρο και η ρωμαϊκή γέφυρα της Πάτρας, το φρούριο Ιτζεδίν στη Σούδα Χανίων, ακίνητα εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Πλευρώνας, η οικία Μενάνδρου στην Μυτιλήνη, το ιερό της Ταυροπόλου Αρτέμιδος στη Λούτσα Αττικής, ο αρχαιολογικός χώρος στο Λευκαντί της Εύβοιας, ο αρχαιολογικός χώρος των Φθιωτίδων Θηβών στην Μαγνησία, τμήματα του αρχαιολογικού χώρου της Κυνόσουρας Σαλαμίνας, η αρχαία ακρόπολη και ο αρχαιολογικός χώρος της Σπάρτης (αρχαίο Θέατρο, ναός της Χαλκιοίκου Αθηνάς, Βασιλική του Οσίου Νίκωνος, «τάφος» του Λεωνίδα) καθώς και το οικόπεδο όπου πρόκειται να ανεγερθεί το νέο αρχαιολογικό μουσείο, οι αστικές πύλες του Πειραιά, η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Κυνηγού στον Υμηττό, αρχαιολογικά μουσεία, όπως του Ηρακλείου, της Σπάρτης, της Καλαμάτας, του Αργοστολίου, της Πάτρας, της Μυτιλήνης, της Χαλκίδας, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας κ.ά.
Η πρώτη και μέγιστη ευθύνη ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού, καθώς δεν φρόντισε να εξαιρέσει τα 2329 ακίνητα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος από τον κατάλογο μεταβίβασης στο υπερταμείο.
Επίσης, μετά την απαράδεκτη αυτή γκάφα, όλο μιλάει για νομοθετική ρύθμιση, αλλά ποτέ δεν την είδαμε.
Το ΥΠΠΟΑ και το ΥΠΟΙΚ έχουν εκδώσει 8 Δελτία Τύπου για να διαβεβαιώσει ότι όλα βαίνουν προς επίλυση, αλλά δεν μπορούν να εκδώσουν μια Υπουργική Απόφαση εδώ και 4 μήνες, αναφέρει το liberal.gr και η Αγγελική Κώττη.
Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στη συνέντευξη Τύπου, το Υπουργείο Οικονομικών ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ στο Συμβούλιο Επικρατείας απόψεις για τη συζήτηση της προσφυγής που έχει κάνει ο Σύλλογος μαζί με τους Δημάρχους Πατρέων και Σπάρτης.
Αυτό πιθανότατα σημαίνει πως η εκδίκαση, που έχει οριστεί για τις 22 του μηνός, θα αναβληθεί.
Ο γραμματέας του Συλλόγου Θέμης Βάκουλης τόνισε: «Θα θέλαμε όμως να εστιάσουμε την προσοχή μας και σε κάτι ακόμη: οι ανακοινώσεις του ΥΠΟΙΚ και του Υπερταμείου μιλούν συνεχώς και μόνο για την ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ των μνημείων.
Να τους πληροφορήσουμε ότι το θέμα δεν είναι μόνο εκεί.
Η κυριότητα των αρχαίων μνημείων, με βάση το Σύνταγμα και τον αρχαιολογικό νόμο, δεν μπορεί να ανήκει ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ παρά μόνο στο δημόσιο.
Αυτό το γνωρίζουμε καλά και εμείς και το ΥΠΟΙΚ και το Υπερταμείο.
Το ήξεραν εξαρχής ότι δεν θα πάρουν ποτέ την κυριότητα της Κνωσού.
Τι είναι αυτό που επιδιώκουν;
Είναι αυτό που αποσιωπούν συνειδητά: το θέμα της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.
Το Υπερταμείο ενδιαφέρεται για τα ΕΣΟΔΑ από τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία. Και ξέρουν πολύ καλά ότι ο ίδιος νόμος 4389/16, σε άλλο άρθρο, λέει ότι «5.H ΕΤΑΔ εξακολουθεί να διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία που εξαιρούνται από τη μεταβίβαση» (άρθρο 195 παρ. 5).
Γι’ αυτό ήθελαν τα μνημεία να περιλαμβάνονται στην μεταβίβαση και να εξαιρεθούν μετά:
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.
Δηλαδή να ‘ρθουν και να ζητήσουν τα εισιτήρια της Κνωσού, τις εκδηλώσεις που θα γίνονται στην Ροτόντα, το αν θα ενοικιάζονται χώροι στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου και πάει λέγοντας.
Άρα αυτό που ζητάμε εμείς είναι να διασφαλιστεί η εξαίρεση από τη μεταβίβαση της κυριότητας, της νομής και της διαχείρισης τόσο των 2.329 μνημείων, όσο και όσων μνημείων περιλαμβάνονται στα 72.000 ακίνητα που έχουν περάσει στην ΕΤΑΔ από το 2016, και η θεσμική κατοχύρωση όλων των ακινήτων του ΥΠΠΟΑ από δω και πέρα».
Η Ελλάδα ξεπουλιέται, οι εφιάλτες έχουν αναλάβει δράση!