Με έντονο μικρασιατικό χρώμα έγινε η παρέλαση στη Νέα Ιωνία

Κοινοποίηση:
ΙΩΝΙΑ (1)

Με έντονο μικρασιατικό χρώμα έγινε φέτος η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Νέα Ιωνία.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και τις εκδηλώσεις μνήμης, η Νέα Ιωνία γιόρτασε την επέτειο της Επανάστασης τιμώντας το παρελθόν της.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μέλη του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ), του δήμου Νέας Ιωνίας και μέλη μικρασιατικών σωματείων, που φορούσαν παραδοσιακές φορεσιές.

«Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Χριστιανικών πληθυσμών από την Ανατολία. Από την πυρπόληση της Σμύρνης. Από την άφιξη των προσφύγων στη μητέρα πατρίδα.

»Τιμάμε τους προγόνους μας και σηκώνοντας τα βλέμματα ψηλά, λαμβάνουμε δύναμη και τους ευχαριστούμε γιατί κόντρα στις συνθήκες επιβίωσης, επέζησαν, δημιούργησαν και μεγαλούργησαν.

»Συνέβαλαν κατά το μέγιστο, στην ανάπτυξη της ταπητουργίας και της υφαντουργίας αλλά και της εθνικής οικονομίας, στην ανάδειξη του Μικρασιατικού πολιτισμού μέσω των γραμμάτων και των τεχνών, στην ομογενοποίηση της πατρίδας μας.

»Φέτος η παρέλασή μας είχε χρώμα Μικρασιατικό και θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη που έχει γίνει ποτέ στη πόλη μας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ Λούκας Χριστοδούλου.

Ενώ συμπληρώνει: «Απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι βοήθησαν στην εν λόγω άρτια από πάσης εμφάνισης παρέλαση, που ήταν τιμή και δόξα στον Μικρασιατικό Πολιτισμό και Ελληνισμό!

Τους τιμάμε, δεν τους ξεχνάμε: Χρόνια πολλά!».

ΙΩΝΙΑ (2)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: