Με αυτούς τους τρεις τρόπους, ο εγκέφαλός σου δε θα «γεράσει» ποτέ

Κοινοποίηση:
egkefalos

Οι επιλογές στον τρόπο ζωής διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου και όχι τόσο τα σχετικά συμπληρώματα διατροφής που αυτήν την περίοδο είναι πολύ της μόδας

Αυτές οι τρεις που θα διαβάσετε παρακάτω αποτελούν ευρήματα των νευροψυχολόγων και μακροπρόθεσμα έχουν φανεί ότι αποδίδουν. Οπότε δώστε βάση και μάθετε τι βοηθάει τον εγκέφαλο (εκεί δηλαδή που κατοικεί η μνήμη, η λογική, η κρίση) να παραμένει θαλερός μέχρι τα βαθειά γεράματα.

Η πρώτη είναι η σωματική δραστηριότητα. Με απλά λόγια, η άσκηση σε τακτική βάση έχει εντυπωσιακές επιδράσεις στη λειτουργία του εγκεφάλου. Ναι, όντως καθαρίζει το μυαλό, βάζει τα πράγματα στη θέση τους, οξύνει την κρίση. Γνωρίζουμε ότι άτομα που ασκούν μέτρια δραστηριότητα τουλάχιστον για 20 – 30 λεπτά την ημέρα τείνουν να έχουν καλύτερες γνωστικές ικανότητες όπως η προσοχή, η μνήμη και η εκτελεστική λειτουργία. Η άσκηση μας βοηθά να αναπτύσσουμε και να ενισχύουμε τα εγκεφαλικά κύτταρα σε περιοχές όπως ο ιππόκαμπος και ο μετωπικός λοβός -οι περιοχές που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε, θυμόμαστε και επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες. Υπάρχουν επίσης αναμφισβήτητα στοιχεία ότι η τακτική άσκηση μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο άνοιας. Και αυτό ισχύει ακόμη και αν είστε στη μέση ηλικία και ξεκινήσετε τώρα μια ρουτίνα άσκησης. Θα ωφεληθείτε πνευματικά.

Η δεύτερη είναι η κοινωνική δραστηριότητα και η αφιέρωση σε κάποιο σκοπό. Είμαστε εγγενώς κοινωνικά πλάσματα και η κοινωνική δραστηριότητα μας βοηθά να νιώθουμε συνδεδεμένοι με τους άλλους και να μειώνουμε το άγχος. Οι άνθρωποι που κοινωνικοποιούνται συχνότερα έχουν ισχυρότερες γνωστικές δεξιότητες και είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν νόσο Αλτσχάιμερ από εκείνους που ζουν πιο απομονωμένα, με ελάχιστους φίλους και μικρό κύκλο γνωριμιών. Μπορείτε λόγου χάρη να γραφτείτε σε μια λέσχη χορού και μέσω των βραδινών εξόδων για χορό να γνωρίσετε κόσμο, να διασκεδάσετε και να κρατήσετε το μυαλό σας νεανικό!

Η τρίτη είναι η πνευματική δραστηριότητα. Η νοητική διέγερση προέρχεται από πολλές πηγές. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν την ανάγνωση, το λύσιμο σταυρόλεξων, το παίξιμο κάποιου μουσικού οργάνου και την απαιτητική εργασία (π.χ. να είσαι Πρόεδρος των ΗΠΑ). Τα άτομα που μένουν διανοητικά ενεργά έχουν βρεθεί ότι έχουν καλύτερη μνήμη, πνευματική ευελιξία και ταχύτητα νοητικής επεξεργασίας και έχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας. Η αύξηση της καθημερινής σας «δόσης» ψυχικής δραστηριότητας είναι επίσης μια μεγάλη ιδέα που προάγει τον επιδιωκόμενο σκοπό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: