Το αβοκάντο, αποτελεί μια ισχυρή, υγιεινή τροφή που όλοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν αν προσθέσουν στη διατροφή τους.
Έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να υποστηρίξει την καρδιαγγειακή υγεία, να συμβάλει στην υγιή απώλεια και διαχείριση βάρους, να βοηθήσει στην υγεία των ματιών και μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας διατροφής.
Εκτός από τα θρεπτικά του προνόμια, το αβοκάντο είναι επίσης ένα απίστευτα ευπροσάρμοστο φρούτο. Μπορείτε να τα φάτε μόνα τους, να τα προσθέσετε σε smoothies, να κάνετε ντιπ με αυτά και να τα συμπεριλάβετε σε διάφορα πιάτα διαφορετικού στυλ.
Ωστόσο, αυτό το αγαπημένο φαγητό έρχεται με ένα βασικό ελάττωμα: Χαλάει πολύ νωρίς, πριν προλάβετε να τα χρησιμοποιήσετε.
Υπάρχει τρόπος να διατηρήσετε τα αβοκάντο φρέσκα για περισσότερο;
Σύμφωνα με σεφ, μπορείτε συνήθως να καταλάβετε εάν ένα αβοκάντο είναι έτοιμο από το πώς το νιώθετε στο χέρι σας. «Όταν ψάχνετε για ένα ώριμο αβοκάντο, πιέστε απαλά χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού σας και όχι τα δάχτυλά σας», λέει.
«Αν είναι ώριμο και έτοιμο για κατανάλωση, το αβοκάντο θα είναι σφιχτό».
«Ένα άλλο κόλπο που πιθανότατα έχετε ακούσει ότι αν έχει έντονο πράσινο χρώμα, το αβοκάντο είναι έτοιμο για κατανάλωση» λέει. Αλλά αν φαίνεται ένα καφέ χρώμα, το αβοκάντο μπορεί να είναι υπερώριμο.
Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε πότε σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα αβοκάντο σας όταν προσπαθείτε να επιλέξετε ένα στα καταστήματα.
Για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε το αβοκάντο σας την ίδια μέρα που ψωνίζετε, τότε θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω κόλπα για να βρείτε ένα ώριμο και έτοιμο.
«Αν χρειάζεται να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του, τυλίξτε κάθε αβοκάντο ξεχωριστά σε πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε το στο ψυγείο», λέει σεφ. «Ιδανικά, να το κάνετε αυτό πριν ωριμάσει — αν και είτε έτσι είτε αλλιώς, θα επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης
Επιπλέον, μπορείτε να τα διατηρήσετε σας στην κατάψυξη. Αυτή είναι μια πολύ καλή συμβουλή εάν σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε σε smoothies ή ντιπ, επειδή η κατάψυξη μπορεί πραγματικά να τους δώσει μια μοναδική κρεμώδη υφή όταν αναμειγνύονται.
«Αν είναι ώριμα και δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως, ξεφλουδίστε, πολτοποιήστε και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού ή λάιμ ανά αβοκάντο», λέει.
«Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε το με πλαστικό. τυλίξτε αγγίζοντας απευθείας την επιφάνεια του μείγματος». Αφού γίνει αυτό, μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη και να το φυλάξετε για άλλη μια μέρα.
Αφήνουμε το κουκούτσι του αβοκάντο
Αν θέλουμε να καταναλώσουμε το μισό αβοκάντο, αποθηκεύουμε το άλλο μισό στο ψυγείο μαζί με το κουκούτσι του. Αυτό θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε φρέσκο μόνο το κομμάτι που καλύπτεται από το κουκούτσι.
Συνεπώς, το υπόλοιπο κομμάτι που έρχεται σε επαφή με τον αέρα θα οξειδωθεί σύντομα και θα χάσει τη φρεσκάδα του.
Η μέθοδος με το κρεμμύδι
Κόβουμε 1/4 κρεμμυδιού σε χοντρά κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και από πάνω βάζουμε το αβοκάντο. Κλείνουμε το δοχείο με το καπάκι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Η μυρωδιά του κρεμμυδιού βοηθά στη διατήρηση του πράσινου χρώματος και της φρεσκάδας του αβοκάντο.