Με πλαστικό χρήμα 7 στις 10 συναλλαγές – Στροφή των Ελλήνων στις κάρτες

Κοινοποίηση:
cbd64256-pos-eurokinissi (1)

Το πλαστικό χρήμα έχουν «αγκαλιάσει» οι Έλληνες που βρίσκονται στην πρώτη τριάδα της Ευρώπης, σε όρους χρήσης, καθώς το προτιμούν για περισσότερες από επτά στις δέκα συναλλαγές τους.

Τα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το δεύτερο εξάμηνο του 2023 δείχνουν ότι στη χώρα μας οι πληρωμές μέσω κάρτας είναι το 73,3% του συνόλου των πληρωμών και αυτή είναι η τρίτη μεγαλύτερη επίδοση σε όλη την ευρωζώνη, μετά τη Λιθουανία (77,8%) και την Πορτογαλία (76,1%).

Η χρήση κάρτας έχει σημαντικά προτερήματα όπως η ευκολία στις συναλλαγές, όμως παράλληλα αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τις ελεγκτικές αρχές να εντοπίσουν τα… στραβά της αγοράς.

Ενδιαφέρον είναι ότι στην Ελλάδα η προτίμηση των καταναλωτών προς αυτή τη μέθοδο πληρωμής γνώρισε σημαντική ανάπτυξη εν μέσω πανδημίας, ενώ σε σύγκριση έτους η ΕΚΤ έχει καταγράψει άνοδο μόλις 0,2% το 2023 από το 73,1% το β’ εξάμηνο του 2022.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. στην αρχή θα μας το γλυκάνουν …θα μπει λιπαντικό… θα δούμε τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής συναλλαγής…και όταν πλέον θα καταργηθούν πλήρως τα μετρητά για το “καλό” μας …θα νιώσουμε τον πόνο

  2. ΧΩΡΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ “ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ” ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΜΕΣΑ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΓΕΜΗΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΣΙΠΑΚΙΑ – ΚΑΡΤΕΣ ΣΙΜ – ΚΕΡΑΙΕΣ – ΓΟΥΑΙ ΦΑΙ – ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ..ΞΥΠΝΑΤΕ..

  3. Ο ελληνας (μικρό Ε και χωρίς τόνο) -2.0 είναι ο κλασικός ηλίθιος που δέχεται κάθε νέα ιδέα που του στερεί έτι περαιτέρω την ελευθερία του. Από την εποχή της κορονοχούντας έστελνε μηνύματα με το κινητό που θα πάει ποτέ θα πάει ενώ είχε τη δυνατότητα να κινηθεί στην αφάνεια με χαρτί. Σήμερα δουλεύει οικειοθελώς για τις τράπεζες χρησιμοποιώντας πλαστικό “χρήμα”. Με κάθε συναλλαγή που κάνει στερεί ένα ποσό από τον πωλητή και το δίνει στην τράπεζα η οποία βγάζει χρήματα 24/7 εις υγείαν των κορόιδων και από το τέλος συναλλαγής και από το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά είναι άμεσα διαθέσιμα στην τράπεζα για να τα ξαναπουλήσει βγάζοντας ξανά κέρδος. Στηρίξετε λαλάκες τις τράπεζες και να σας δω όταν έρθουν να σας πάρουν το σπίτι τι θα λέτε. Το ρευστό είναι ελευθερία και πραγματική αυτονομία. Οι κάρτες είναι δουλεία αλλά μάλλον ο ραγιάς παραμένει ραγιάς και δούλος οπότε τσάμπα γράφω.

  4. ξυπνατε ρε αν καταργηθουν τα μετρητα θα καταργηθουμε ολοι. Αυτη οι κοινωνια στο μαυρο χαλι που εχει ερθει αυτο που η πλειοψηφια ειναι αντικατροπτιζετε στην ζωη μας. αυτα αξιζουμε. και μετα παραπονιεστε …

Comments are closed.