Με ποιο κρασί θα συνοδεύσουμε το πασχαλινό αρνί;

Κοινοποίηση:
ΚΡΑΣΙ

Πάσχα χωρίς αρνί ή κατσίκι δεν γίνεται! Ο τρόπος μαγειρέματος των κρεατικών της Λαμπρής είναι αυτός που θα καθορίσει τις οινικές επιλογές μας:

Αρνί στη σούβλα: Το κατεξοχήν ρουμελιώτικο έδεσμα χαρακτηρίζεται από δυνατή γεύση και έντονη λιπαρότητα, γεγονός που απαιτεί ένα ρωμαλέο κρασί με ισχυρές ταννίνες. Ένα φρέσκο κόκκινο κρασί από Ξινόμαυρο, με κυρίαρχα τα αρώματα της ντομάτας και πιπεριάς και την υψηλή οξύτητα, είναι η ιδανική επιλογή. Με Ξινόμαυρο θα συνοδεύσουμε και το λιπαρό και πικάντικο κοκορέτσι.

Αρνί ή κατσίκι στο φούρνο: Αν προτιμήσουμε να ψήσουμε το αρνί στο φούρνο ή επιλέξουμε ένα λιγότερο λιπαρό κρέας όπως το κατσίκι, τότε θα πάμε σε λιγότερο επιθετικά κόκκινα κρασιά, όπως μια Νεμέα, ένα κρητικό Κοτσιφάλι ή ένα συνδυασμό Αγιωργίτικου με Cabernet Sauvignon. Αλλά και ένα λευκό βαρελάτο Chardonnay θα ισορροπήσει υπέροχα τον ταννικό χαρακτήρα του συγκεκριμένου φαγητού.

Αρνίσια παϊδάκια: Αν η επιλογή μας είναι παϊδάκια ψημένα στη σχάρα, ενδεχομένως με συνοδεία ψητών λαχανικών, τότε ένα στιβαρό ροζέ από Ξινόμαυρο θα ταιριάξει ιδανικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. βλακα το ψητο συνοδευεται με γλυκο κρασί Σαμιωτικο……….ασχετε!

Comments are closed.