Με ρουκέτες και νάρκες, η Χεζμπολάχ απέκρουσε αρκετές απόπειρες ισραηλινών εισβολών!

Κοινοποίηση:
ασψαψασααα

Με ρουκέτες και νάρκες, η Χεζμπολάχ λέει ότι απέκρουσε αρκετές απόπειρες ισραηλινών εισβολών. Αυτές οι απόπειρες έγιναν στο Maroun el-Ras, στο Yaroun και στην «Πύλη Fatima», σύμφωνα με το σιιτικό κόμμα. OLJ

Η Χεζμπολάχ ανακοινώνει ότι σκότωσε 17 Ισραηλινούς αξιωματικούς και στρατιώτες σήμερα:

«Η Αίθουσα Επιχειρήσεων της Ισλαμικής Αντίστασης επιβεβαιώνει από αξιόπιστες πηγές πεδίου και ασφάλειας ότι ο αριθμός των νεκρών μεταξύ των τάξεων αξιωματικών και στρατιωτών του σιωνιστικού εχθρού στις ηρωικές συγκρούσεις υπό την ηγεσία των μελών της Αντίστασης σήμερα Πέμπτη 03/10 /2024, έφτασε τους 17 αξιωματικούς και στρατιώτες».

«Αυτή τη στιγμή, πύραυλοι πέφτουν στα κεφάλια των Σιωνιστών στα περιβόλια του οικισμού Μετούλα, όπου οι εχθρικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν προς το Κφαρ Κιλά και το Ταλ αλ-Νάχας κάτω από βαρύ μπαράζ πυροβολικού και καπνογόνα». Al-Manar

Με ρουκέτες και νάρκες, η Χεζμπολάχ λέει ότι απέκρουσε αρκετές απόπειρες ισραηλινών εισβολών
Αυτές οι απόπειρες έγιναν στο Maroun el-Ras, στο Yaroun και στην «Πύλη Fatima», σύμφωνα με το σιιτικό κόμμα.
OLJ

Με ρουκέτες και νάρκες, η Χεζμπολάχ λέει ότι απέκρουσε πολλές απόπειρες ισραηλινών εισβολών

Η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε, την Πέμπτη, ότι διεξήγαγε διάφορους τύπους επιχειρήσεων με στόχο την απόκρουση εισβολών Ισραηλινών στρατιωτών στο λιβανέζικο έδαφος, ιδίως στο Maroun el-Ras και στο Yaroun, στην καζά του Bint Jbeil, καθώς και στο επίπεδο της ” Fatima Gate» κοντά στο Kfar Kila και στο Adaïssé, στην περιοχή Marjeyoun, ενώ απόπειρες διείσδυσης είχαν ήδη αποκρουστεί την προηγούμενη μέρα από το σιιτικό κόμμα, σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ Ισραηλινούς στρατιώτες.

Αυτές οι επιχειρήσεις διεκδικήθηκαν μεταξύ μιας σειράς πολλών άλλων, σε δελτία τύπου, πάνω από είκοσι, που ανήγγειλαν χτυπήματα σε ισραηλινές θέσεις, κυρίως κοντά στα σύνορα.

Το κόμμα της πολιτοφυλακής ανακοίνωσε έτσι ότι απέτρεψε δύο απόπειρες εισβολής στο Μαρούν ελ-Ρας, πυροδοτώντας, τα ξημερώματα, δύο μηχανισμούς καθώς περνούσε μια ισραηλινή μονάδα πεζικού που «προσπαθούσε να διεισδύσει» σε αυτή τη συνοριακή πόλη. Σε μια δεύτερη δήλωση, ανέφερε ότι «πυροδότησε μια νάρκη καθώς μια δύναμη της Ταξιαρχίας Golani πέρασε από μια περιοχή του Maroun el-Ras». Αυτή η δύναμη «προσπάθησε να παρακάμψει το χωριό από τα δυτικά» και η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται επίσης ότι προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς σε Ισραηλινούς στρατιώτες.
Η Χεζμπολάχ είπε επίσης ότι «ανατίναξε μια νάρκη Σαγίλ» καθώς Ισραηλινοί στρατιώτες «προσπάθησαν να διεισδύσουν κοντά στην πόλη Γιαρούν» το μεσημέρι της Πέμπτης, προκαλώντας «θανάτους και τραυματισμούς». Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ομάδα αναφέρει αυτόν τον τύπο συσκευής που είναι, σύμφωνα με τις εξηγήσεις του al-Manar, τη τηλεόραση της Χεζμπολάχ, μια αυτοσχέδια συσκευή που αναπτύχθηκε από τις Ταξιαρχίες al-Qassam, την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς. Περιέχει περίπου 750 θραύσματα μετάλλου, είναι κατασκευασμένο από μη εκραγείς πυρομαχικά, που ανακτήθηκαν από ισραηλινούς πυραύλους και χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα σε ενέδρα στο Khan Younes, στη Λωρίδα της Γάζας, εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση με πυραύλους που πραγματοποιήθηκε στις 3:05 μ.μ. εναντίον ενός άρματος μάχης Merkava στη Netu’a, μια ισραηλινή πόλη που αντιμετωπίζει την Aïta el-Chaab (caza του Bint Jbeil) και είπε ότι είχε βάλει στόχο, με. σάλβο πυραύλων, μια ισραηλινή δύναμη κοντά στο Adaïssé, «στα σύνορα», χωρίς να διευκρινίζεται σε ποια πλευρά των συνόρων βρίσκονταν οι στρατιώτες.

Πύλη της Φατίμα
Το πρωί της Πέμπτης, το φιλοϊρανικό σιιτικό κόμμα ανακοίνωσε ότι απέτρεψε, χάρη στα πυρά πυροβολικού, μια ισραηλινή περίπολο να περάσει την «Πύλη της Φάτιμα», στο επίπεδο του τσιμεντένιου συνοριακού τείχους που υψώθηκε κοντά στο Κφαρ Κιλά.

Σύμφωνα με το Ynet, έναν ισραηλινό ιστότοπο ειδήσεων, Ισραηλινοί στρατιώτες φοβήθηκαν την Τετάρτη ότι το σώμα ενός δικού τους θα απήχθη από τη Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια της χερσαίας εισβολής τους στον Νότιο Λίβανο. «Οι στρατιώτες εισέβαλαν σε ένα κτίριο και ένας από αυτούς, σκοτώθηκε, έπεσε κοντά σε πολιτοφύλακες της Χεζμπολάχ», εξηγούν τα μέσα ενημέρωσης. Φοβούμενοι ότι το σώμα θα αφαιρεθεί, δυνάμεις περικύκλωσαν γρήγορα το κτίριο… ενώ οχήματα ενίσχυσης της δύναμης al-Radwan πλησίασαν, πιθανώς να σκόπευαν να αφαιρέσουν το σώμα και να τραπούν σε φυγή. Τα οχήματα δέχθηκαν επίθεση από αέρος και τα μαχητικά που επέβαιναν εξαφανίστηκαν. »

Αυτές οι πολλαπλές επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ, καθώς και εκείνες που στόχευαν συνοριακές θέσεις και, το πρωί, την περιοχή της Τιβεριάδας, γύρω στα τριάντα χιλιόμετρα από τη Μπλε Γραμμή, ξεκίνησαν ενώ η ισραηλινή αεροπορία και το πυροβολικό συνέχισαν να βομβαρδίζουν τον Νότιο Λίβανο, σε μικρότερο βαθμό την Μπεκάα. και, το απόγευμα, αρκετά κτίρια στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Ο Kατοχικός ισραηλινός στρατός καλεί τους κατοίκους 25 χωριών βόρεια του ποταμού Λιτάνι στο νότιο Λίβανο να εκκενώσουν.

Αυτόπτες μάρτυρες στο Al-Akhbar: Εχθρικά ελικόπτερα συνεχίζουν να φτάνουν στα περίχωρα του Yaron και του Maroun al-Ras για να απομακρύνουν τους νεκρούς και τραυματισμένους στρατιώτες του εχθρού που έπεσαν σε ενέδρα από την αντίσταση ενώ προσπαθούσαν να εισέλθουν στο λιβανέζικο έδαφος από την αποικία Avivim.

Πολυάριθμοι Ισραηλινοί στρατιώτες δύναμης Κατοχής εισβολής σκοτώθηκαν στις τελευταίες επιχειρήσεις στα σύνορα με Λίβανο. όποιοι κατορθώνουν να διασωθούν εγκαταλείπουν άρον άρον τον οπλισμό ως και τα άρματα μάχης όπως εδώ στον παραμεθόριο οικισμό Kfarkila.

Οι τηλεοράσεις δεν δείχνουν τίποτα αν ήξεραν οι Ισραηλινές μανάδες ποια είναι η τύχη των παιδιών τους στο Λίβανο θα είχαν κατακλύσει τις πλατείες στο Τελ Αβίβ και θα ορκίζονταν στο όνομα της ΕΙΡΗΝΗΣ ..

Η Wall Street Journal ανέφερε από έναν Ισραηλινό αξιωματούχο: Τα γεγονότα στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου θα μπορούσαν να εξελιχθούν με απροσδόκητους τρόπους.

Εχθρικά ισραηλινά θωρηκτά συμμετέχουν στον βομβαρδισμό της Βηρυτού.

Εκπρόσωπος του Iσραηλιννού στρατού: 4 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τη Χεζμπολάχ στο Μαρούν αλ-Ρας..

5 αεροπορικές ισραηλινές επιδρομές στο χωριό Kfarkila που απέτυχαν να πάρουν..

ΠΗΓΗ: dimpenews.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response