Πετώντας τις φλούδες του πορτοκαλιού, αγνοούμε τις εξαιρετικές ιδιότητες που μπορούν να μας προσφέρουν.
Οι φλούδες των πορτοκαλιών περιέχουν εσπεριδίνη, ένα φλαβονοειδές που έχει την ιδιότητα να μεταβολίζει τα λιπίδια στο αίμα και για να το πετύχει αυτό, μειώνει το λίπος που υπάρχει στο αίμα.
Οι φλούδες των πορτοκαλιών περιέχουν 20% περισσότερη εσπεριδίνη από την σάρκα τους.
Γι αυτό το λόγο μην διστάσετε να τις δοκιμάσετε γιατί μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε την χοληστερίνη. Εξυπακούεται οτι προηγουμένως θα πρέπει να βάλετε τα πορτοκάλι σε νερό με ξύδι για να έχουν καθαριστεί από τα φυτοφάρμακα.
Αν σας φαίνεται ακραίο να φάτε τη φλούδα, βάλτε τη στο φούρνο.
Ολόκληρος ο φούρνος θα μοσχομυρίσει και κάθε δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαφανιστεί μέσα σε λίγα λεπτά.
Αφού μαγειρέψετε το φαγητό σας και το βγάλετε από τον φούρνο, ρυθμίστε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
Στη συνέχεια τοποθετήστε μέσα στον φούρνο μερικές φλούδες πορτοκαλιού πάνω σε ένα ταψάκι.
Αφήστε τις φλούδες μέσα στον φούρνο για 15-30 λεπτά και ο φούρνος σας αλλά και ολόκληρη η κουζίνα θα σκεπάσει κάθε δυσάρεστη οσμή.