Τα μακαρόνια μπορεί να θεωρούνται μια πολύ απλή τροφή στο να μαγειρευτεί, αλλά κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο ισχύει, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σας βγουν «λασπωμένα» ή άνοστα, με έναν εκ των λόγων να κρύβεται σε ένα κλασικό μας λάθος.
Ένα πολύ συχνό λάθος που μπορεί να κάνετε, λοιπόν, είναι να σουρώνετε τα μακαρόνια και να τα «λούζετε» με κρύο νερό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να φύγει όλο το άμυλο και τελικά να είναι εντελώς άνοστα.
Ο σωστός τρόπος είναι να τα μεταφέρετε με την κουτάλα για τα μακαρόνια κατευθείαν μέσα στη σάλτσα (χωρίς το νερό). Τόσο απλό.