Έντονη ανησυχία προκαλεί μια καταγγελία που σύμφωνα με την οποία μια γυναίκα τσιγγάνικης καταγωγής, εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου και μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, διαβιώνει τους τελευταίους μήνες μαζί με την οικογένειά της στο αυτοκίνητό της.
Η κατάσταση αυτή υπογραμμίζει τις προκλήσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει καθημερινά η ίδια, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ζωής, ενώ παράλληλα ηχεί ως κραυγή αγωνίας για τις ελλείψεις του κοινωνικού συστήματος στήριξη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Η μητέρα αυτή περιγράφει τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειάς της ως αδιανόητες για τον σύγχρονο άνθρωπο και εκφράζει την απογοήτευσή της για την έλλειψη πρακτικής υποστήριξης από τις τοπικές αρχές και την κοινωνία του Ηρακλείου. Παρά τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει, τα τρία παιδιά της εξακολουθούν να πηγαίνουν καθημερινά στο σχολείο στη Νέα Αλικαρνασσό, επιδιώκοντας να διατηρήσουν μια αίσθηση σταθερότητας στη ζωή τους.
Οι προσπάθειες της μητέρας να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή κατοικία σκοντάφτουν σε ανυπέρβλητα εμπόδια, όπως καταγγέλλεται.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει:
-Προτιμήσεις ιδιοκτητών: Πολλοί ιδιοκτήτες στο Ηράκλειο είναι πρόθυμοι να προσφέρουν προσωρινή στέγαση μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου ή θέτουν περιοριστικούς όρους, όπως ο αποκλεισμός οικογενειών με παιδιά, προτιμώντας ενοικιαστές χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις.
-Υψηλά ενοίκια: Ακόμα και όταν η μητέρα βρίσκει διαθέσιμα σπίτια που καλύπτουν τις ανάγκες της, τα ενοίκια υπερβαίνουν συχνά τα 500-600 ευρώ τον μήνα, ποσό που είναι αδύνατον να καλυφθεί με τον μισθό της και το επίδομα παιδιών. Αν και πληροί τις προϋποθέσεις για επίδομα ενοικίου, η αναζήτηση κατάλληλης κατοικίας αποδεικνύεται μάταιη λόγω των περιορισμένων επιλογών και των παρατυπιών στην αγορά ακινήτων.
Μέσα από τις δυσκολίες αυτές, η γυναίκα δεν χάνει το κουράγιο της και απευθύνει δημόσια έκκληση για στήριξη. Θέτει το ερώτημα προς την τοπική κοινωνία, τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις αρχές της πόλης: «Ποια είναι η λύση για μια οικογένεια σαν τη δική μου; Πού είναι η βοήθεια που μπορεί να μου εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης;».
Τα στεγασμένα εργατικά παιδιά του παλαιοχριστιανού όμως πήγανε σε νοσοκομείο με σκοπό να τα βάλουν σε ιδρύματα. Αλήτες, καθίκια, υποκριτές!
Τι να μας πει τώρα η μητέρα τριών παιδιών μπροστά στην ανάπτυξη του πουστροκούλη.
Πολλοί γύφτοι ζουν σε αυτοκίνητα, οικογένειες ολόκληρες. Είναι τρόπος ζωής σε κάποιους, όπως και τα τσαντήρια. Έχουν γκαζοτενεκέδες με νερό, κουβέρτες, φαφητά μέσα στο αμάξι, κατσαρολες σταθμεύουν κοντά σε νερό, κλέβουν, ζητιανεύουν, μπουκάρουν σε σπίτια για αρπαχτες και μετακινουνται συνέχεια . Καλοκαιρία ειδικά στο ΣΕΦ, στο κλειστό taekwondo, οπου έχει βρύση σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο σρατοπεδεύουν. Κάνουν και τα θαλάσσια μπάνια τους, τραβάνε και κανέναν μπάφο και ο κόσμος κάνει ότι δεν τους βλέπει…γιατί αν μιλήσεις σε σάπισαν στο ξύλο.
Τώρα το πρωτοείδατε το φαινόμενο;