Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Με τον γάμο των ομοφυλόφιλων επιδιώκεται αποδόμηση των αξιών»

Κοινοποίηση:
b4d9da253dd708c29ac37f809be526ee_XL

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Ερωτηθείς για το εν λόγω ζήτημα ο Σεβασμιώτατος δήλωσε τα εξής:

«Υπάρχει μία γενικότερη τάση απόρριψης κάθε άποψης που έρχεται από το παρελθόν, μόνο που ξεχνάμε πως η πατροπαράδοτη κοινωνία διαμορφώθηκε από τη συσσωρευμένη σοφία αιώνων, αποκτημένη μέσα από αποτυχίες και παθήματα. Οι σημερινές τάσεις επιδιώκουν να μηδενίσουν τον ανθρώπινο πολιτισμό και όχι να τον εξελίξουν.

Αυτή τη στιγμή βλέπω πως η ανατροπή έχει γίνει αυτοσκοπός και είναι ελάχιστες οι φωνές εκείνες, οι οποίες αναφέρονται στην ανάγκη να διερευνηθούν με συστηματικότητα και νηφαλιότητα οι συνέπειες αυτής της ανατροπής. Όσον αφορά το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στον οποίον αναφερθήκατε, δεν θα σταματήσω να υποστηρίζω, με σθένος και επιμονή, πως ο όρος «γάμος» είναι διαποτισμένος με ιερότητα και πως αναβιβάζει την βιολογική σχέση άντρα και γυναίκας σε υπαρξιακή ολοκλήρωση και μυστήριο.

Το αντιφατικό είναι πως ο θεσμός του γάμου, που μέχρι και πολύ πρόσφατα εθεωρείτο αναχρονιστικός και συντηρητικός, αποτελεί πλέον την ύψιστη επιδίωξη για τα ομόφυλα ζευγάρια! Αυτή η αντίφαση με βάζει σε υποψίες πως δεν πρόκειται απλώς περί διεκδικήσεως ενός δικαιώματος αλλά περί μίας συστηματικής επιδίωξης αποδόμησης αξιών.

Πολύ φοβούμαι ότι τα πράγματα προχωρούν βήμα βήμα προς μία πλήρη ανατροπή ως προς το νόημα των πραγμάτων και, μοιραία, σε ριζική ανατροπή συμπεριφορών με απρόβλεπτες συνέπειες. Για τον λόγο αυτό δεν θεωρώ πως το θέμα έκλεισε.»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Συμφωνώ με τον Πίπη. Και ο Κύριος δεν έκανε τον γάμο στην Κανά; Καμία σχέση με το ειδωόλατρικό τελετουργικό της ορθόδοξης εκκλησίας.

  2. Αν έχετε αρχίδια κυνηγήστε τον πουλημένο των Αθηνών Jerry, όλα τα άλλα νάχαμε να λέγαμε

  3. Άσε μας ρε Ιγνάτιε, προσκυνητή του Άουσβιτς.
    Έχεις μετατρέψει την Μητρόπολη Δημητριάδος σε εστία εβραϊκής προπαγάνδας.
    Οι Εβραίοι προώθησαν και προωθούν την ανοχή στην σεξουαλική διαστροφή, στην οποία είναι πρωταγωνιστές λόγω των αιμομικτικών τους πρακτικών με αποτέλεσμα να υποφέρουν από πλήθος κληρονομικών νοσημάτων.

  4. ΠΑρ όλα αυτά ο Βούδας και η θέα καλή έχουν άλλες απόψεις από τους παπάδες και τους ισλαμιστές. Εξαρτάται σε ποια θρησκεία πιστεύει ο καθένας. Αν δεν είναι χριστιανοί οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε οι παπάδες. Όπως δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε για τους ισλαμιστές. Άσε που εκεί φοβούνται μη φαν κάνα σουλτάν μερεμέτ

  5. Και τι κάνετε εκτός από δηλώσεις όλοι μαζί εσείς που διαφωνείτε; Τίποτα γιατί η καρέκλα το κρατικό χρήμα και η εξουσία είναι πάνω απ’την πατρίδα και την κοινωνία. Καλά κρασιά. Μόνο ένας Χριστόδουλος ήταν άξιος να τα βάλει με όλους αλλά ήξεραν και τον έφαγαν.

  6. Ως προς τον όρο γάμος να ενημερώσει κάποιος αυτόν τον τύπο, ότι γάμοι υπήρχαν και πριν από την εμφάνιση του χριστιανισμού. Επομένως μη συνδέει αποκλειστικά το γάμο με χριστιανικό μυστήριο.

Comments are closed.