Μητσοτάκης/Ερντογάν: Αυτό θα γίνει για πρώτη φορά φέτος στην Κύπρο!

Κοινοποίηση:
MITSOTAKIS_ERDOGAN

Τι μεταδίδεται στη Λευκωσία…

Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός και Τούρκος πρόεδρος θα βρεθούν ταυτόχρονα στην Κύπρο με αφορμή την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Έτσι οι δύο «φίλοι» αναμένεται να βρεθούν σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες εκδηλώσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, θα βρεθεί στις 20 Ιουλίου στην ελεύθερη Κύπρο με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την τουρκική εισβολή.

Υπάρχουν δε πληροφορίες πως ο ίδιος ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσκάλεσε σε τηλεφωνική επικοινωνία τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρόκειται να είναι ο πρώτος Ελλαδίτης πρωθυπουργός που θα δώσει το «παρών» στις εκδηλώσεις μνήμης για την τουρκική εισβολή.

Την ίδια ημέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πατήσει το πόδι του στην κατεχόμενη Κύπρο για τις… πανηγυρικές τουρκικές φιέστες.

Η παρουσία Μητσοτάκη στη Λευκωσία εις μνήμην της αποφράδας 20ης Ιουλίου του 1974 δεν είναι τυχαία και έρχεται μετά την έκδηλη δυσαρέσκεια της κυπριακής πλευράς για την πλήρη απουσία της ατζέντας του Κυπριακού από τις τελευταίες συνομιλίες Αθήνας-Άγκυρας.

Στην ελληνική κυβέρνηση θεωρούν πως το ταξίδι Μητσοτάκη θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να… δείξουν τη σημασία που εξακολουθεί η δείχνει η Αθήνα στην επίλυση του Κυπριακού, καθώς και να διασκεδάσουν τις (δικαιολογημένες) φοβίες της κυπριακής πλευράς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Ρωτω.Ποιος παραπληγικος ανεγκεφαλος επανω στην γη μπορει να διαχειριστει θεματα ;;;

  2. οταν ο κουλης(και τα λοιπα σκατα) λεει οτι η μιση κυπρος ειναι υπο κατοχη…εννοουν τη κυπριακη δημοκρατια…μονο οταν παρουν ολο το νησι οι τουρκοι θα ησυχασουν οι τσιπροκουληδες ανδρουλοκουτσουμπες!

  3. Ποσο σατανικη κινηση του προδοτη.Ουτε καν του καιγεται καρφακι για την Κυπρο.Ειναι κινηση εντυπωσιασμου μονο και οχι κινηση με ουσια.Για την πολιτικη εξουσια της Ελλαδος εδω και 50 χρονια δεν υπαρχει Κυπρος!Εαν υπηρχε Κυπρος επρεπε να υπαρχει ηδη η συνορευουσα ΑΟΖ Ελλαδος και Κυπρου.Τυχαιο που κανενας δεν προχωρησε στη νομιμη αυτη ενεργεια?

  4. :-))))) μονο για γελια το τακουλεικο μοριοχτυπημενο μαριονετακι της πλεμπας….. ειστε τουρκια μονο εσεις δεν το ξερετε ακομη….. στα ξεφουρνισματα βρησκετε ο αριστος και ο ελιτικος σας εκλεγμενος…… manager σας….

Leave a Response