Μητσοτάκης: Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μην διεκδικήσει και τρίτη κυβερνητική θητεία – Tο παίζει και δύσκολη η “παλιόγρια” της ΝΔ

Κοινοποίηση:
kiriakos-mitsotakis-anasximatismos

Ορθάνοιχτο άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο να μη διεκδικήσει τρίτη θητεία.

Σε ερώτηση μάλιστα αν ετοιμάζεται να κλείσει τον κύκλο του ο Μητσοτάκης απέφυγε να απαντήσει. Χαρακτηριστικά απάντησε ότι έχουν μεσολαβήσει 15 μήνες από τις εθνικές εκλογές, ότι είναι αυτοαναφορικό να μιλάει κάποιος για τον εαυτό του, ότι είναι εκλεγμένος και σκοπεύει να εξαντλήσει την θητεία του ως την άνοιξη του 2027 και ότι η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα εξουσίας και προσέρχεται στις κάλπες για να κερδίσει.

Όπως προκύπτει από την απάντηση του, δεν αποσαφήνισε ούτε αν ο ίδιος θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας της κυβερνητικής παράταξης να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ούτε βεβαίως εάν ενδιαφέρεται για την διαδοχή του Αντόνιο Κόστα στο υψηλόβαθμο Ευρωπαϊκό πόστο.

Στο ευρωπαϊκό παρασκήνιο κυοφορείται έντονα ότι η αλλαγή σκυτάλης αυτή έχει ήδη συνομολογηθεί και ότι μεταξύ των προσώπων που φέρονται ως πιθανοί διάδοχοι του κ. Κόστα είναι και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Σε δυόμισι χρόνια, άλλωστε, η δεύτερη γαλάζια τετραετία θα οδεύει προς την ολοκλήρωσή της. Θα υπολείπονται για την ακρίβεια περίπου έξι μήνες μέχρι την ολοκλήρωσή της, οπότε ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορεί να κατηγορηθεί ούτε από τους αντιπάλους του ότι εγκαταλείπει τη μάχη.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. πωπωωωωω,οχι μη το κανεις αυτο,τι θα γινει η χωρα,δεν μας σκεφτεσαι .καθολου,θα καταστραφουμε χωρις εσενα

  2. Αυτοαναφορικότερο μούλε είναι να έχεις επικεντρώσει το “επιτελικό”🤣 μπουρδέλλο της ιδεολογίας της μίζας στο ά(χ)ριστο κουφάρι σου, αντίχριστο λαμόγιο!

  3. Με τόσα σκάνδαλα καμία τύχη να διεκδικήσει και τρίτη κυβερνητική θητεία το makeleio τον ξεμπρόστιασε.

Leave a Response