Μητσοτάκης εκτός τόπου και χρόνου: Το ’22 καλύτερο από το ’21 που ήταν καλύτερο από το ’20

Κοινοποίηση:
5760578-1024x683

Σε πανηγυρικό τόνο, με τους βουλευτές του να τον καταχειροκροτάνε και ωσάν να μην τον πνίγουν οι καταιγιστικές αποκαλύψεις της εμπλοκής του στο πολύκροτο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ και του Predator εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ομιλία του στην Ολομέλεια για τον προϋπολογισμό, περιγράφοντας μία εικονική πραγματικότητα την ώρα που οι πολίτες χτυπιούνται βάναυσα από τις πολλαπλές κρίσεις και την ανάλγητη διαχείρισή τους.

«Παρά τις δυσκολίες, το 2021 ήταν καλύτερο από το 2020, το 2022 καλύτερο από το 2021 και το 2023 θα είναι καλύτερο από το 2022, εξίσου δυναμικό και ελπιδοφόρο» είπε από τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, λίγο πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2023, του τελευταίου προϋπολογισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τι κι αν ο Αλέξης Τσίπρας του έθεσε λίγα λεπτά νωρίτερα από το βήμα της Βουλής εκκωφαντικά ερωτήματα για τις αποκαλύψεις της παρακολούθησης του Γιώργου Κύρτσου και του Τάσου Τέλλογλου, του Κωστή 5046c Χατζηδάκη, των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων πολιτικών και μη παραγόντων του τόπου;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα να εκφωνήσει μία ομιλία βγαλμένη από την εικονική πραγματικότητα του Μεγάρου Μαξίμου, επιτιθέμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αγνοώντας φυσικά τα δεκάδες στοιχεία που του παρουσίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί και πλήθος βουλευτών από όλα τα κόμματα για τη σοβούσα κατάσταση της οικονομίας, την καλπάζουσα κοινωνική κρίση, από την ενεργειακή μέχρι της ακρίβειας.

«Ήσασταν, είστε και θα παραμείνετε κόμμα διαμαρτυρίας και όχι κόμμα εξουσίας. Της γκρίνιας και όχι του αποτελέσματος. Πάω στον πυρήνα της ομιλίας μου και θα απαντήσω στη ροή του λόγου μου» αρκέστηκε από το τρίτο λεπτό της ομιλίας του επιβεβαιώνοντας την ένοχη και εκκωφαντική σιωπή του απέναντι στις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Στη συνέχεια, επιδόθηκε στην παράθεση αποσπασματικών στοιχείων και πινάκων για την πορεία της οικονομίας, με επιλεκτικές συγκρίσεις της δικής του διακυβέρνησης με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας μάλιστα πως η κυβέρνησή του συνέβαλε στην αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας, παρότι στις ημέρες μας όλη η Ευρώπη παραμιλάει για τις υποκλοπές Μητσοτάκη και τη διαφθορά στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: