Μινωικό στιλέτο 3.600 ετών ανακαλύφθηκε σε αρχαίο ναυάγιο στην Αττάλεια

Κοινοποίηση:
minoiko-stileto-3-600-eton-anakalyfthike-stin-attaleia

Ένα χάλκινο στιλέτο με ασημένια πριτσίνια που χρονολογείται από τον Μινωικό πολιτισμό περίπου πριν από 3.600 χρόνια ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια υποβρύχιας ανασκαφής στα ανοιχτά της ακτής Kumluca της Αττάλειας.

Οι εργασίες στο σκάφος, που βυθίστηκε στην αρχαία Λυκία, ξεκίνησαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2019.

Το βυθισμένο πλοίο που μετέφερε χάλκινα πλινθώματα, που προηγουμένως πίστευαν ότι είχαν εξαχθεί από την οροσειρά του Τρόοδος, βρέθηκε σε βάθος 50 μέτρων στη θάλασσα κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην περιοχή Kumluca της Αττάλειας. Τα ευρήματα δείχνουν ότι το πλοίο ήταν καθ’ οδόν προς την Κρήτη όταν βυθίστηκε.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι μοιράστηκε τις εικόνες του ναυαγίου και του στιλέτο στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είπε: «Ένα μυστικό 3.600 ετών από τα βάθη της Μεσογείου ήρθε στο φως. Ένα χάλκινο στιλέτο με ασημένια πριτσίνια που ανήκει στον πολιτισμό του Μίνωα βρέθηκε κατά τη διάρκεια υποβρύχιων ανασκαφών στα ανοικτά των ακτών της συνοικίας Kumluca της Αττάλειας. Αυτό το ναυάγιο μπορεί να είναι μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στον κόσμο της υποβρύχιας αρχαιολογίας», είπε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: