Μοιραίο τέλος: ΗΠΑ και ΕΕ θυσιάζουν την Ουκρανία

Κοινοποίηση:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Το μοιραίο τέλος της Ουκρανίας πλησιάζει…
Πλέον ο διεθνής τύπος προσκείμενος στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας, υποστηρίζουν επικαλούμενες αξιόπιστες πηγές ότι η Δύση μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας… αποφάσισε να θυσιάσει την Ουκρανία…
Αποφάσισαν ότι ο Zelensky πρέπει να χάσει…
Δεν είναι τυχαίο το δημοσίευμα του NBC που έχει αποδειχθεί πολύ έγκυρο, ότι ΗΠΑ και ΕΕ εξετάζουν τι θα θυσιάσουν για χάρη της ειρήνης με την Ρωσία…
Φαίνεται ότι το επόμενο διάστημα οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές…
Ήδη σε στρατιωτικό επίπεδο ο Ουκρανικός στρατός δια του αρχιστράτηγου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων

Valery Zaluzhny παραδέχθηκε την ήττα και την αποτυχία της αντεπίθεσης…

Πάντως έχει ξεσπάσει κόντρα κορυφής στην Ουκρανία γιατί τις αποκαλύψεις του στρατηγού Valery Zaluzhny… τις επέκρινε ο Igor Zhovkva στέλεχος στο Γραφείο Zelensky….
Λόγω των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή, ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος θα χάσει και πολιτικά, ήδη η χρηματοδότηση προς την Ουκρανία έχει καταρρεύσει…
Οι ρώσοι δεν νίκησαν μόνο στρατιωτικά, αφού ήταν απόλυτα αναμενόμενο, νίκησαν πολιτικά και οικονομικά… προκαλώντας κατάπληξη στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ…
H Ρωσία σε αυτόν τον πόλεμο με την Ουκρανία αποτελεί την σωστή πλευρά της ιστορίας…
Ωστόσο, παρά την εικόνα σε στρατιωτικό επίπεδο και τα δημοσιεύματα περί θυσίας της Ουκρανίας, στο Κίεβο βρίσκεται η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von den Leyen, για 6η φορά εν μέσω πολέμου, προκειμένου να απευθυνθεί στο ουκρανικό κοινοβούλιο.
Η επίσκεψή της γίνεται ενόψει της παρουσίασης την επόμενη εβδομάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της έκθεσης για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ουκρανία αναφορικά με την υποψηφιότητά της για ένταξη.
Όπως η ίδια έγραψε σε ανάρτησή της, πρόκειται για την 6η της επίσκεψη εν μέσω πολέμου, με φόντο την ενταξιακή πορεία της Ουκρανίας στην ΕΕ και την οικονομική στήριξή της για την ανοικοδόμησή της, αλλά και για το πώς θα συνεχίσει η ΕΕ να κάνει την Ρωσία να πληρώσει τον επιθετικό της πόλεμο.
Ωστόσο οι δηλώσεις της Ursula von den Leyen, δεν έχουν καμία βαρύτητα καθώς όπως είχε αποκαλύψει ο Jean-Claude Juncker πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “λέμε ψέματα στην Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στην ΕΕ”

urd2_1.JPG

Igor Zhovkva (Γραφείο Zelensky): Λάθος που ο αρχηγός του Ουκρανικού στρατού Valery Zaluzhny αποκάλυψε τι συμβαίνει στο μέτωπο – Πανικοβλήθηκαν στην Δύση

Ο γενικός διοικητής των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Zaluzhny, δεν έπρεπε να είχε πει στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για την κατάσταση στο μέτωπο, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, Igor Zhovkva.
«Αν ήμουν στρατιωτικός, νομίζω ότι το τελευταίο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να σχολιάσω για τον Τύπο, για το τι συμβαίνει στο μέτωπο, τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέτωπο, τι επιλογές υπάρχουν», σχολίασε επικριτικά ο Igor Zhovkva… τον αρχηγό στρατού της Ουκρανίας.
Ο Zhovkva πρόσθεσε ότι η συνέντευξη του Zaluzhny προκάλεσε «πανικό» στους δυτικούς εταίρους της Ουκανίας
«Έλαβα μια κλήση από έναν από τους αρχηγούς των γραφείων των ηγετών και είναι πανικόβλητοι ρωτώντας:
«Τι πρέπει να αναφέρω στον αρχηγό μου; Είστε πραγματικά σε αδιέξοδο;»
Επιπλέον, όπως είπε ο Igor Zhovkva, η συνέντευξη του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhnyπροκάλεσε πολλά ερωτήματα στους Ουκρανούς.
Ο Zaluzhny, σε άρθρο του για τον Economist, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στο μέτωπο είχε φτάσει σε αδιέξοδο.
Σημείωσε ότι δεν ελπίζει πλέον σε μια σημαντική νίκη, αν και «σύμφωνα με τα βιβλία του ΝΑΤΟ» οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα έπρεπε ήδη να πολεμούν στην Κριμαία.

Αποκάλυψη NBC: Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη συζητούν με την Ουκρανία τι θα πρέπει να θυσιαστεί στο όνομα της ειρήνης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη συζητούν με την Ουκρανία το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία και τι θα πρέπει να θυσιάσει για χάρη της ειρήνης, αναφέρει το NBC, επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους.
«Αξιωματούχοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με την ουκρανική κυβέρνηση για τις πιθανές συνέπειες των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου…
Πρέπει να τα παρατήσουμε για να επιτύχουμε συμφωνία ειρήνης με την Ρωσία», αναφέρει το NBC.
Ορισμένες από αυτές τις συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ομάδας επαφής για την Ουκρανία.
Σύμφωνα με το NBC, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η σύγκρουση, έφθασε σε αδιέξοδο.
Δεν είναι επίσης σίγουροι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι για την ικανότητά τους να παράσχουν περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία, οικονομικά και στρατιωτικά.
«Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden ανησυχούν επίσης ότι η Ουκρανία εξαντλείται από δυνάμεις ενώ η Ρωσία φαίνεται να έχει ατελείωτες προμήθειες, εξέλιξη που δεν είχαν υπολογίσει στην Δύση», αναφέρει το NBC.
Την ίδια στιγμή, το NBC μιλά για τα προβλήματα της Ουκρανίας με τη στρατολόγηση στρατιωτικού προσωπικού και τις διαμαρτυρίες με τις οποίες η κοινωνία υποδέχτηκε τα πρόσφατα σχέδια κινητοποίησης.
Η Ουκρανία έχει χρόνο… μόνο μέχρι το τέλος του 2023 πριν γίνουν πιο επείγουσες οι συνθήκες για ειρηνευτικές συνομιλίες, λένε αμερικανοί αξιωματούχοι.
Επίσης έχουν εκφράσει την άποψη ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να προσφέρει στην Ουκρανία κάποιες εγγυήσεις ασφαλείας χωρίς την επίσημη ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία ως κίνητρο για διαπραγματεύσεις.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει την ετοιμότητά της για διαπραγματεύσεις, αλλά οι αρχές του Κιέβου έχουν απαγορεύσει τις συνομιλίες με την Ρωσική κυβέρνηση.
Η Ρωσία έχει τονίσει ωστόσο ότι ακόμη δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για επίτευξη ειρήνης….

Time: Η Δύση άλλαξε απροσδόκητα την προσέγγισή της στην Ουκρανία – Ο Zelensky πρέπει να χάσει

Η συγκλονιστική δημοσίευση στο περιοδικό Time ότι ο Zelensky θεωρεί ότι η δυτική βοήθεια καταρρέει και ότι τον πρόδωσαν οι δυτικοί… δεν διαψεύστηκε.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, πεπεισμένος ότι έχει δίκιο, βρίσκεται σε σύγκρουση με τον στρατό και τους στενότερους συνεργάτες του.
Προσπαθώντας να πείσει τη Δύση για το αναπόφευκτο της νίκης της Ουκρανίας, ο Zelensky ξοδεύει όλη του την ενέργεια, σημειώνει το περιοδικό Time.
Ήταν πολύ δυσαρεστημένος με την τελευταία του επίσκεψη στην Ουάσιγκτον.
«Ρώτησα ένα άτομο από το περιβάλλον του πώς ένιωθε ο πρόεδρος.
Η απάντηση ήρθε χωρίς τον παραμικρό δισταγμό: «Θυμωμένος», αναφέρει το περιοδικό Time.
Η αισιοδοξία έδωσε την θέση της σε στεγνές εντολές.
1907371206_0_0_1786_2322_1440x900_80_0_1_0794cacdd6c474fb412cdfff993f7d55.jpg

New York Times: Δυσαρεστημένος ο Zelensky

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Zelensky είναι δυσαρεστημένος με την εκτίμηση των συμμάχων για τις προσπάθειες της Ουκρανίας.
«Ο σύγχρονος κόσμος συνηθίζει γρήγορα την επιτυχία», είπε σε μια από τις απογευματινές του ομιλίες, σημειώνοντας ότι οι ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θεωρούνται από τη Δύση «ως δεδομένες».
Ωστόσο, ο Zelensky δεν σκοπεύει ακόμη να υιοθετήσει το σενάριο της ειρήνης.
Η πίστη του στη νίκη ανησυχεί ακόμα και τους συντρόφους του. Εξαπατά, παραπλανά και τον εαυτό του.
Έχουμε ξεμείνει από επιλογές.
Δεν κερδίζουμε.
Προσπάθησε όμως να του το πεις αυτό» αναφέρει το περιοδικό Time επικαλούμενο πρόσωπο κοντά στον πρόεδρο.
Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν προχωρούν, στέκονται ακίνητες.
Οι διοικητές στην πρώτη γραμμή δεν εκτελούν τις εντολές του Κιέβου λόγω του παραλογισμού τους.
Αυτή είναι η μόνη διέξοδος, παραδέχτηκε ένας ανώτερος αξιωματικός.
O Zeleneksy έδωσε εντολή να καταλάβει ο Ουκρανικός στρατός μια πόλη βόρεια του Donetsk και η απάντηση του στρατού ήταν «δεν έχουμε ούτε άνδρες ούτε όπλα.
Πού είναι τα όπλα;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Οἰ τρελοἰ ποὐ κουμαντἀρουν τον Λευκὀ Οἰκο φταἰνε γιἀ ὀλα, νὀμιζαν πὠς θα κατακτἠσουν την Ρωσσἰα αλλἀ κατἀστρεψαν την Ευρωπαϊκἠ οικονομἰα, την Ουκρανἰα καἰ την Αμερικἠ.

  2. … Η Ουκρανία αυτοκτόνησε, δεν τη θυσιάζουν, με τον αρχιμ@λ@κ@ που νόμισε ότι είναι ο Μ.Αλέξανδρος, ούτε μια τρίχα από τα αρχίδι@ του Μ. Αλέξανδρου δεν είναι. Το μόνο που κατάφερε ήταν να καταστρέψει την Ουκρανία και τους Ουκρανούς και να γίνει ζάμπλουτος αυτός αν τον αφήσουν να ζήσει.

  3. Οι Οικονομίες καταρρέουν και οι Κοινωνίες δεν αντέχουν άλλο το κόστος της Ουκρανίας, επειδή το ζητάει ο Zelenskyy.
    Σαν να μην γνώριζαν το πόσο διεφθαρμένος είναι αυτός και η Ουκρανία, ανοίχτηκαν σε τρελλό βαθμό με χρήματα και πολεμοφόδια.
    Ήρθε η ώρα της πληρωμής, και θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία θέλουν δεν θέλουν.

  4. Το μεγάλο λάθος για την Ευρώπη είναι ότι αντί να θέλουν να βάλουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ έπρεπε τουλάχιστον πρίν δέκα χρόνια να έχουν κάνει διαπραγματευσεις για να εντάξουν τόσο την Ουκρανία όσο και τη Ρωσία στην Ευρωπαική Ένωση.

Comments are closed.