Μονομαχία στο ΠΑΣΟΚ: Σήμερα συνεδριάζει Κ.Ο. και Πολιτικό Συμβούλιο

Κοινοποίηση:
3cea1380-doukas-androulakis

Σκληρό πόκερ για τρεις κεντρικούς παίκτες η αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ παρά το γεγονός ότι στην πορεία μπορεί να προκύψουν και άλλοι διεκδικητές για την θέση του προέδρου. Το παρασκήνιο και οι ζυμώσεις πίσω από κάθε διεκδικητή είναι οργιώδες και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι οι διαδικασίες θα κινηθούν ομαλά.

Σε μια κίνηση αντιπερισπασμού ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκαλεί σήμερα δύο όργανα: Την ΚΟ που αριθμεί 32 άτομα και το Πολιτικό Συμβούλιο 39.

Υπό την μέγγενη κυρίως του Χάρη Δούκα και του Παύλου Γερουλάνου που είναι οι πιο σκληροί παίκτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ψάχνει προφανώς πολιτικό χρόνο για να παίξει στις καθυστερήσεις…

Το σκηνικό για την μελλοντική μάχη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα είναι όπως όλα δείχνουν παιχνίδι για τρεις. Οι ελπίδες του σημερινού προέδρου να επιβιώσει πολιτικά είναι λιγοστές, ενώ η μάχη μεταξύ Δούκα και Γερουλάνου θα είναι θρίλερ αν και τα target group τους είναι διαφορετικά.

Ο Χάρης Δούκας είναι ένας πολιτικός που έχει ερείσματα και στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ κάτι που απέδειξε και στις δημοτικές εκλογές. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι στο πλευρό του έχει τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου τακτικό συνομιλητή του Αλέξη Τσίπρα και ένθερμο υποστηρικτή της κοινής πορείας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη μεριά υπάρχει ο απρόβλεπτος παράγοντας που ακούει στο όνομα Παύλος Γερουλάνος, παίζει μόνος του αν και δεν είναι μια περίπτωση που μπορεί κάποιος να προσπεράσει εύκολα, αφού μπορεί να μην έχει συμπάθειες στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή είναι τεχνοκράτης έχει σίγουρα θετικές γνώμες από τον χώρο της κεντροδεξιάς και μπορεί να συγκεντρώσει και από αυτή την εκλογική δεξαμενή που υπάρχει ως υποσύνολο στη βάση του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς η πίεση και οι απώλειες που θα δεχθεί και από τα δεξιά και από τα αριστερά του ο Ανδρουλάκης θα είναι τεράστιες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response