Μορφούλα Ντώνα: Το ΓΕΕΘΑ διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεσή της!

Κοινοποίηση:
1

Το ΓΕΕΘΑ προχώρησε στην διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την υπόθεση της υπολοχαγού Ντώνα, αναφορικά με την δυνατότητα συμμετοχής της σε αγώνες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με την άδεια της Ολυμπιονίκη Μορφούλας Ντώνα. Η παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, δεν ήταν το τελευταίο επεισόδιο, στο σήριαλ δημοσιότητας που εντέχνως δημιουργήθηκε.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει και διενεργείται Ένορκη Διοικητική Έρευνα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αντικείμενο της ΕΔΕ είναι να διακριβωθούν οι λόγοι για τους οποίους στην υπολοχαγό Ντώνα αντί της άδειας που είχε αιτηθεί προκειμένου να συμμετάσχει στην προετοιμασία της αθλήτριας της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής καθώς επίσης για την μετάβαση και παραμονή της στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν όπου διεξάγεται, χορηγήθηκε απλή άδεια στελέχους.

Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένη την ειδική κατηγορία στην οποία υπάγεται η αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού αναζητούνται πέραν των ευθυνών και τυχόν κενά στην υφιστάμενη διαδικασία.

Επιπλέον εκτός από το σκέλος των ευθυνών που πιθανώς να αναδείξει το σκανάρισμα στην εσωτερική αλυσίδα, ζητούμενο αποτελεί η καταγραφή όλων των δεδομένων που αφορούν στην επίμαχη υπόθεση.

Για παράδειγμα εάν έχει επέλθει η αλλαγή στο στάτους της Ολυμπιονίκη μας (αθλήτρια => προπονήτρια) και κατά τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων πιθανώς να οδήγησε επί της αρχής στην απόρριψη της άδειας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Ρε παπαρες οταν παιρνουν τα χρυσα και ακουγεται ο εθνικος υμνος τοτε σας αρεσει;
    Στην αρχαία Ελλάδα γκρέμιζαν τα τειχη της πολης για να τιμησουν τους ολυμπιονικες.

  2. Δηλαδη τους βαζεις στο ιδιο καλαθι με τους δ.υ. που πανε σε ένα γραφειο για 8 ωρες την ημερα 5 ημερες την εβδομαδα? είναι αυτοι το ιδιο με έναν Ικαρο που του εμπιστεύονται ένα αεροπλανο εκατομμυριων < είναι το ιδιο με έναν σημαιοφορο μηχανικο που είναι για ημερες και εβδομάδες εν πλο και εχει να διαχειρηστει τοννους καυσιμου και λιπαντικου και μηχανιματα αξιας εκατομμυριων που του εχουν χρεωθεί? όπως και να εχει υπαρχει διαφορα άλλο να εισαι υπάλληλος στα κεπ που δεν εχεις και μεγαλες ευθηνες και άλλο να εισαι σε ένα υποβρυχιο οπου ένα λαθος να κανεις θα παρεις στον λαιμο σου 40 -50 ζωες και θα μεινεις στον πατο της θαλασσας για παντα ,ειπαμε να ειμαστε λιγο σοβαροι ρε Δμ.

    1. Άσε τα #ίκαρος# και τα #σημαιοφόρος#, ονόματα σου βγάζω εγώ όσα θες. Χειριστές μηχανημάτων είναι, εκπαιδεύτηκαν να τα χειρίζονται και αμοίβονται γι’ αυτό ως Δ.Υ.. και σεβαστός ο ρόλος τους. Αυτή εδώ που κάνει γυμναστική και εγώ την πληρώνω, τι ακριβώς κάνει; Οσο για τα γραφεια, στο ξαναλέω, οι μισοί και βάλε μονιμάδες ειναι σε γραφεία, ασ’ το. Δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να τους έχουμε, πρέπει οι μεγάλοι να ζούνε από το εμπόριο όπλων σε ελλάδα και τουρκία, αλλά ας το αφήσουμε το ιδεολογικό (χωρίς όπλα η τουρκία δεν μπορεί να απειλεί, αφού της έδωσαν, πρέπει να έχουμε κι’ εμείς). Για τα λοιπά ρεμάλια στο Δημόσιο, ναι, συμφωνώ μαζί σου, οι περισσότεροι είναι καρεκλοκένταυροι και χαραμοφάηδες, αλλά όχι ότι και στον στρατό δεν υπάρχουν κουράδες; Θες παράδειγμα; Ένα. Τι δουλειά ακριβώς κάνει ένας μονιμάς στα κάαυ; Ασ’ το λοιπόν με τα γραφεία, θα σου βρω 100 μεριές που ξύνονται και στον στρατό.

  3. Ουτε στρατιωτικη θητεια εχει κανει κανενας τους από αυτος ουτε καν περασαν από της αντιστοιχες σχολες αξιωματικών των αντιστοιχων οπλων που εχουν ενταχθεί ,οι αλλοι τρωνε 4 χρονια τα σκατα τους για να βγουν αξιωματικοι! αμα θελουν τιμητικα να τους δινουν άλλες θεσεις .

    1. Γενικά συμφωνώ μαζί σου, ή από σχολή ή όχι. Δύο παρατηρήσεις όμως. Όχι σε σχολή όσοι/όσες δεν έχουν πρώτα κάνει θητεία. Και μην μου πεις για σχολές και τέτοια. Σχολή είναι επάγγελμα, αμοιβή, εκπαίδευση για τη δουλειά τους και θέση στο Δημόσιο, θητεία είναι προσφορά και τζάμπα (βάζεις και από την τσέπη σου). Και δεύτερον. Μην κ/λώνεις τόσο με τη λέξη #αξιωματικός#, δημόσιοι υπάλληλοι είναι, ένστολοι. Οι υπάλληλοι του Άμυνας λέγονται κάπως (στρατιωτικοί), οι υπάλληλοι του Παιδείας κάπως αλλιώς (εκπαιδευτικοί), οι υπάλληλοι του Δημοσίας Τάξεως αστυνομικοί κ.ο.κ.. Όλοι κάπως λέγονται. Αξίωμα έχουν μόνο οι αιρετοί. Και κάτι άλλο. Ούτε με την λέξη #βαθμός# μην κ/λώνεις, όλοι οι Δ.Υ. έχουν βαθμό και θέση στην αντίστοιχη ιεραρχία της δημόσιας υπηρεσίας στιην οποία ανήκουν. Κάτι τέτοια κομπλεξικά λένε αρκετοί από αυτούς προσπαθώντας να ανέβουν… κοινωνικά και με το δίκιο τους μετά τους κοροϊδεύουν οι υπόλοιποι.

      1. όλοι οι Δ.Υ. έχουν και μεταθέσεις…
        άλλοι από πινέζα σε πινέζα
        κι άλλοι από γραφείο σε γραφείο!!!!

        1. Γι’ αυτό αμοίβονται αγαπητέ/αγαπητή μου. Και 10.000 ευρώ μισθό να τους δώσουν, πάλι η δουλειά τους στα στρατόπεδα θα είναι. Η δουλειά του εισαγγελέα είναι σε γραφείο, τι να κάνουμε; Η δουλειά του αγρότη στο χωράφι. Αυτή είναι η δουλειά τους. Αυτός είναι ο στρατιωτικός, αυτός δηλαδή που δουλεύει στα στρατόπεδα. Στρατόπεδα εντός πόλης θέλεις να φτιάξουμε; Κι’ άλλα; Όσο για τα γραφεία που λες, γεμάτα από αυτά είναι όλα τα στρατόπεδα., ασ’ το καλύτερα. Για τα λοιπά ρεμάλια του Δημοσίου που προφανώς αναφέρεσαι, δεν διαφωνώ μαζί σου καθόλου.

  4. οι ολυμπιονικες ειναι τιμητικα στον στρατο. το λιγοτερο που μπορουμε να τους κανουμε σαν εθνος. τωρα πως τους χρησιμοποιει / αξιοποιει το ελληνικο δημοσιο ειναι αλλη ιστορια. προφανως οπως αξιοποιει κ τα ολυμπιακα ακινητα κ την ιστορια μας.

  5. Εγώ την πληρώνω για να είναι στη θέση της ή για να κάνει γυμναστική; Και κάτι γενικότερο. Στρατιωτική θητεία δεν έκανε, υποθέτω, πως μπορεί τώρα να είναι καραβανού/μονιμού και να της τα σκάει το Δημόσιο;

Comments are closed.