«Μου έμαθαν τη μισή ιστορία»: Οργή για το ΒΙΝΤΕΟ Ευρωβουλευτή μαζί με Τουρκοκύπριο

Κοινοποίηση:
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα 50 χρόνια από την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο που πραγματοποιήθηκαν στη Λευκωσία, παρουσία του Προέδρου της κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης. Αρχικά, ο κ. Κεφαλογιάννης παρέστη στα αποκαλυπτήρια των Προτομών των Ηρώων Αντιστρατήγων Χρήστου Φώτη, Τάσου Μάρκου και Ανδρέα Αρέστη, την Επιμνημόσυνη Δέηση και κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. Στη συνέχεια, μετέβη στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Κοκκινοτριμιθιά, στο Μνημόσυνο Πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεωργίου, όπου πραγματοποίησε ομιλία. Παρόντες ήταν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αρχηγοί και εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων Ελλάδας και Κύπρου, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και συγγενείς Πεσόντων και Αγνοουμένων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Ακολούθως, επισκέφθηκε το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Βασίλη Πάλμα, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, του Αρχηγού ΓΕΕΦ, του Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγου Εμμανουήλ Θεοδώρου και του Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο.  
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)

Και μάλιστα ανήμερα της μαύρης επετείου της δολοφονίας του Σολωμού Σολωμού από Τούρκους στρατιώτες!

«Βροχή» σχολίων στα social media προκάλεσε το βίντεο που ανέβηκε με πρωταγωνιστές τους Φειδία Παναγιώτου από την ελεύθερη Κύπρο και έναν Τουρκοκύπριο influencer από τα Κατεχόμενα, τον Ibrahim Beycanli, γνωστό ως «Urban Cypriot».

Ανακοινώνοντας τη… συνεργασία τους, οι δυό τους εμφανίζονται να συνατιώνται στο ελεύθερο κομμάτι της Λευκωσίας με τον Ibrahim Beycanli να περνά από τα Κατεχόμενα.

«Η τελευταία μοιρασμένη χώρα στην Ευρώπη είναι η Κύπρος. Είμαι ο Φειδίας, ο πιο γνωστός Ελληνοκύπριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και εγώ είμαι ο Urban Cypriot, ο πιο γνωστός Τουρκοκύπριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχουν περάσει 60 χρόνια από τότε που οι δυνάμεις Ηνωμένων Εθνών πρωτοήρθαν στην Κύπρο για να εμποδίσουν τους αλληλοσκοτωμούς μας.

Έχουν περάσει 50 χρόνια από τότε που ο τουρκικός στρατός κατέλαβε το 38% του νησιού. Είναι ένα τόσο μικρό νησί και όμως πρέπει να δείχνουμε τα διαβατήριά μας για να περάσουμε στην άλλη πλευρά.

Στη βόρεια πλευρά με έχουν μάθει να μισώ αυτόν τον άνθρωπο (με τον Urban Cypriot να δείχνει τον Φειδία) και σε αυτή την πλευρά, μου δίδαξαν τη μισή ιστορία και με έχουν μάθει να σε μισώ και εγώ.

Αν ξεκινήσει άλλος ένας πόλεμος, ίσως μας αναγκάσουν να σκοτώσουμε ο ένας τον άλλο. Ο κόσμος προχωρά μπροστά τόσο ραγδαία και η Κύπρος παραμένει κολλημένη με αυτό το πρόβλημα για τόσα πολλά χρόνια».

Θυμίζουμε πως ο Φειδίας Παναγιώτου έκανε την έκπληξη στις Ευρωεκλογές του καλοκαιριού βγαίνοντας… τρίτη δύναμη στην Κύπρο και κερδίζοντας μία έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πολλά βίντεο του νεαρού influencer έχουν έκτοτε προκαλέσει αντιδράσεις, ωστόσο η σημερινή ανάρτηση δίχασε τους ακολούθους του, με πολλούς να του ζητούν ακόμα και να κατεβάσει το απόσπασμα με τον Τουρκοκύπριο και άλλους να τον επικροτούν:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. “Έχουν περάσει 60 χρόνια από τότε που οι δυνάμεις Ηνωμένων Εθνών πρωτοήρθαν στην Κύπρο για να εμποδίσουν τους αλληλοσκοτωμούς μας”. Πιο μ@λάκας πεθαίνεις. Με αυτά που λέει δικαιολογεί την τουρκική εισβολή γιατί αφού αλληλοσκοτωνόντουσαν σωστά οι τούρκοι εισέβαλλαν για να γλυτώσουν τους τουρκοκύπριους να μην σκοτωθούν από τους ελληνοκύπριους και έτσι να σταματήσουν οι αλληλοσκοτωμοί. Άρα οι τούρκοι είναι ευεργέτες και ειρηνοποιοί γιατί έφεραν την ειρήνη στην Κύπρο και σταμάτησαν οι αλληλοσκοτωμοί. Εσύ θέλεις κρέμασμα και γδάρσιμο.

  2. Όσο πιο νέοι, τόσο πιο αδίστακτοι στις εντολές της woke agenda. Δεν γνωρίζουν Ιστορία και δεν τους ενδιαφέρει να την μάθουν. Νομίζουν ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από αυτά τα σκατομαθημένα. Αλλά πριν ανοίγουν τα βλαμένα στοματάκια τους ας φροντίζουν να κάνουν έστω και μία μικρή έρευνα. Ποιοί βλάκες Κύπριοι ψήφισαν τον Φειδία; Φτάνουν πια οι ωραιοποιήσεις των άσχετων και χρήσιμων ηλίθιων.

  3. Λέτε να τα καταφέρει ο κύριος αυτός να τους μονιασει και τελειώνει το περίφημο κυπριακό? Μια χαρά ξεχνάει και η Κύπρος τελικά. Μάλιστα ωραια

Comments are closed.