Σε όλους μας έχει τύχει να μας περισσέψει ψωμί το οποίο να παραμείνει αποθηκευμένο για αρκετό διάστημα με αποτέλεσμα να… πιάσει μούχλα.
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Κάνει πάταγο: Όλο το διαδίκτυο έχει πάθει εμμονή με το συγκεκριμένο ψωμί
Το ψωμί έχει μαλακή σύσταση. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα μαλακά τυριά, το κρέας, η σάλτσες κλπ. Σε αυτές τις τροφές, η μούχλα επεκτείνεται πιο γρήγορα, οπότε, πρέπει να τις πετάξουμε αμέσως.
Σε τροφές πιο σκληρές, όπως ας πούμε τα καρότα και τα σκληρά τυριά, αν αφαιρέσουμε το κομμάτι που έχει χαλάσει, θεωρείται γενικά ασφαλές να τις καταναλώσουμε. Βέβαια, καλό θα ήταν να μην παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Πότε δεν ξέρεις…
νύχτα ήταν και έφαγα ψωμί μουχλιασμένο χωρίς να το καταλάβω ,όταν άνοιξα το φως το είδα ,αλλά δεν έπαθα τίποτα απολύτως