Μπάιντεν – Έκκληση για την απελευθέρωση του Όστιν Τάις που απήχθη στη Συρία

Κοινοποίηση:
c07b11a5-1720033800908-660628665-biden

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, επανέλαβε σήμερα την επιτακτική ανάγκη για την απελευθέρωση του Όστιν Τάις, ενός πρώην πεζοναύτη και ανεξάρτητου δημοσιογράφου, ο οποίος απήχθη στη Συρία τον Αύγουστο του 2012, σε ηλικία μόλις 31 ετών.

 

«Έχουμε επανειλημμένα ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση της Συρίας να συνεργαστεί μαζί μας, ώστε να μπορέσουμε τελικά να φέρουμε πίσω τον Όστιν. Σήμερα, απευθύνω ξανά έκκληση για την άμεση απελευθέρωσή του», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 12 ετών από την απαγωγή του Τάις.

Η τύχη του Όστιν Τάις παραμένει άγνωστη μετά την απαγωγή του υπό μυστηριώδεις συνθήκες κοντά στη Δαμασκό, όπου βρισκόταν για να καλύψει τις εξελίξεις της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του προεδρεύοντος Μπασάρ αλ Άσαντ. Η κατάσταση αυτή υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ανησυχία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι σε περιοχές συγκρούσεων.

 

Η οικογένειά του ελπίζει πως είναι ακόμη ζωντανός και ότι εξακολουθεί να κρατείται στη Συρία. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την απαγωγή του, την οποία έχει διαψεύσει κατηγορηματικά η Δαμασκός.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: