Μπάιντεν: Αναφορές για ισραηλινά πλήγματα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν

Κοινοποίηση:
biden

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγονται «συζητήσεις» σχετικά με την πιθανότητα να πραγματοποιήσει το Ισραήλ επιθέσεις κατά ιρανικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων. Αυτή η δήλωση έρχεται μετά από μια πρόσφατη επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του ισραηλινού εδάφους, που συνέβη την Τρίτη.

 

Όταν ρωτήθηκε αν συμφωνεί με τις πιθανές επιθέσεις του Ισραήλ στις πετρελαϊκές υποδομές του Ιράν, ο Μπάιντεν απάντησε ότι το θέμα είναι υπό συζήτηση. Ωστόσο, δεν ολοκλήρωσε τη σκέψη του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω εξελίξεων.

Μετά τις δηλώσεις του προεδρικού γραφείου, οι τιμές του πετρελαίου παρουσίασαν απότομη αύξηση. Συγκεκριμένα, γύρω στις 17:50 ώρα Ελλάδας, η τιμή του αμερικανικού αργού WTI ανήλθε στα 73,12 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 4,34%. Παράλληλα, το πετρέλαιο Brent της Βόρειας Θάλασσας κατέγραψε αύξηση 3,95%, φτάνοντας τα 76,81 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο, ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι το Ισραήλ δεν θα εξαπολύσει αντεπίθεση σήμερα.

«Τίποτα δεν θα συμβεί σήμερα (Πέμπτη)», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα, κατά τη διάρκεια σύντομης συνομιλίας του με δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για ένα ταξίδι στις νότιες ΗΠΑ.

 

ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response