Μπάιντεν και Τραμπ: Ποιες είναι οι κρίσιμες προτεραιότητες στη συνάντησή τους;

Κοινοποίηση:
donald_trump

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προγραμματίζει να συναντήσει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στο Λευκό Οίκο. Στη συνάντηση αυτή, αναμένεται να συζητηθούν οι κύριες προτεραιότητες της αμερικανικής εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή «Face the Nation» του CBS.

 

 

Σύμφωνα με τον Σάλιβαν, ο Μπάιντεν θα επικεντρωθεί στη δέσμευσή του για μια ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας. Αυτό το μήνυμα είναι κρίσιμο, καθώς η μετάβαση από μία διοίκηση σε άλλη μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την πολιτική σταθερότητα και τη συνέχιση των κυβερνητικών προγραμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον Τραμπ ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Αυτές οι περιοχές είναι στρατηγικά σημαντικές για τις Ηνωμένες Πολιτείες και η πολιτική τους απέναντι σε αυτές θα μπορούσε να καθορίσει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Ένα από τα βασικά σημεία που θα θίξει ο Μπάιντεν είναι η ανάγκη διατήρησης της υποστήριξης προς την Ουκρανία. Ο Σάλιβαν τόνισε ότι η απομάκρυνση των ΗΠΑ από την Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αστάθεια στην Ευρώπη. Αυτή η δήλωση υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδεται στις διεθνείς σχέσεις και τη στρατηγική συνεργασία με συμμάχους στην περιοχή.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα υποστηρίξει ότι χρειαζόμαστε να συνεχισθούν οι πόροι για την Ουκρανία και πέραν του τέλους της θητείας του», είπε στο CBS.

Υποστήριξε ακόμα πως σήμερα η Χαμάς είναι αυτή που εμποδίζει μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και όχι το Ισραήλ.

Πρόσθεσε δε, πως οι ΗΠΑ θα κρίνουν την πρόοδο που έχει κάνει το Ισραήλ σχετικά με μια επιστολή που έγραψαν τον περασμένο μήνα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν και ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αναφορικά με την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

 

 ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response