Μπένι Στάινμετζ: Ο «βασιλιάς των διαμαντιών» συνελήφθη στο Ελ. Βενιζέλος – Αφέθηκε ελεύθερος

Κοινοποίηση:
benin

Στη σύλληψη του Μπένι Στάινμετζ, μετά από αίτημα της Ρουμανίας, προχώρησαν την Κυριακή αστυνομικοί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Στάινμετζ έφτασε στην Ελλάδα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής με ιδιωτική πτήση από το Τελ Αβίβ και κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του υπήρχε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο Ισραηλινός δισεκατομμυριούχους, ο οποίος είναι γνωστός και ως «βασιλιάς των διαμαντιών» διώκεται από τις ρουμανικές αρχές, μεταξύ άλλων, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Κατά πληροφορίες ο Στάινμετζ παραπέμφθηκε σήμερα, Δευτέρα, στο Συμβούλιο Εφετών για να αξιολογηθεί εκ νέου η υπόθεση του, καθώς η Ελλάδα έχει αρνηθεί να εκτελέσει το ένταλμα έκδοσής του μετά την καταδίκη του, το 2020, από τις ρουμανικές αρχές σε πέντε χρόνια φυλάκιση για υπόθεση διαφθοράς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στάινμετζ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρω και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η εμπλοκή του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου σε υποθέσεις δωροδοκίας οδήγησε στην αποκαθήλωσή του, με τις υπόγειες διαδρομές του χρήματος να απασχολούν τις δικαστικές αίθουσες και να γίνονται αντικείμενο ζωηρού σχολιασμού από τα πιο γνωστά μέσα ενημέρωσης στον κόσμο.

Ο επιχειρηματίας έχει βρεθεί ψηλά όχι μόνο στη λίστα του «Forbes», αλλά και στη λίστα των Panama Papers και οι τριγμοί από τη σκοτεινή επιχειρηματική του δραστηριότητα έγιναν αισθητοί σε τρεις ηπείρους: Ευρώπη, Αφρική και Αμερική.

Το 2020, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας αποφάσισε την επιβολή ποινής φυλάκισης πέντε ετών για υπόθεση εκμετάλλευσης ακίνητης περιουσίας, με την Interpol να εκδίδει σε βάρος του Στάινμετζ «ερυθρά αγγελία». Σύμφωνα με την ετυμηγορία της ρουμανικής Δικαιοσύνης, στον Στάινμετζ επιβλήθηκε πενταετής ποινή φυλάκισης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ενεργό ρόλο σε αυτή.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response