Μπέος για νεκρά ψάρια στον Βόλο: “Ποιες ενέργειες βρε κοπρ*τες;”

Κοινοποίηση:
axilleas-mpeos

Η κατάσταση στον Βόλο έχει φτάσει σε οριακό σημείο, καθώς χιλιάδες νεκρά ψάρια έχουν κατακλύσει τις ακτές, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες για την υγεία και το περιβάλλον. Οι διαδικασίες περισυλλογής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά η σύγχυση που επικρατεί σχετικά με τις ευθύνες είναι διάχυτη.

 

 

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης, αποποιούμενος κάθε ευθύνη για την καταστροφή. Σύμφωνα με πληροφορίες από το gegonotanews, ο κ. Μπέος ανακοίνωσε ότι έλαβε δύο επιστολές από το Λιμεναρχείο και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ζητώντας τη συμβολή του δήμου στις ενέργειες αποκατάστασης.

Η εισαγγελία έχει διατάξει έρευνα για να διερευνηθούν οι αιτίες πίσω από αυτήν την οικολογική καταστροφή. Ωστόσο, οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως ο ΟΛΒ και ο δήμος συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται, δημιουργώντας ένα κλίμα αναστάτωσης και αβεβαιότητας στην περιοχή.

Η απάντησή του ήταν «ποιες ενέργειες βρε κοπρίτες; Είστε μόνο για να κόβετε πρόστιμα; Εσείς είστε υπεύθυνοι, θέλετε να αποποιηθείτε τις ευθύνες σας», ενώ έσπευσε να δηλώσει ότι η δημοτική αρχή δεν είναι διατεθειμένη να συνδράμει.

Στη συνέχεια επιτέθηκε και στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, κατηγορώντας τον πως δεν ενεργοποίησε εγκαίρως τους αλιείς να μαζέψουν τα ψάρια και σχολιάζοντας «στη θάλασσα μέσα είναι δουλειά του ΟΛΒ και σε συνεργασία με Περιφέρεια οφείλουν να συντονιστούν, να απομακρυνθούν τα σκάφη από το λιμάνι, να ενεργοποιήσουν τις τράτες και τους ψαράδες, όχι να κάνουν για το θεαθήναι συσκέψεις και συναντήσεις».

Ο δήμαρχος Βόλου έκανε λόγο για γραβατάκηδες που κάθονται στα γραφεία και δεν μπορούν να δώσουν λύση, ενώ εκτόξευσε πυρά και κατά της εισαγγελίας Βόλου τονίζοντας «σώπα ρε Εισαγγελέα….Έναν χρόνο δεν έκανε τίποτα. Τώρα ξυπνήσατε; Όταν κάνει μήνυση κανένας χασοδίκης, αμέσως ενεργοποιείστε.

Τώρα που είσαστε; Γιατί δε ευαισθητοποιηθήκατε από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα;».

Αποκάλεσε ακόμα «νούμερο» τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νίκο Παπαπέτρο, επισημαίνοντας ότι «ενώ η πόλη πονάει και βιώνει πρωτοφανή καταστροφή, εκείνος ειρωνεύεται με αηδίες. Όπως στις φωτιές και τις πλημμύρες, έτσι και τώρα, κάνοντας εκ του ασφαλούς κριτική, δυσφημεί την πόλη.

Ο δήμος Βόλου έχει ξεκινήσει καθαρισμό του παραλιακού μετώπου, με τον Αχιλλέα Μπέο να υπογραμμίζει ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο ως δήμος. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: