Μπέρνι Σάντερς: Την Καμάλα Χάρις, μπορούμε να την «μετακινήσουμε» στην υποστήριξη του Ισραήλ

Κοινοποίηση:
Sanders-696x464

Ο ανεξάρτητος αριστερός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς δήλωσε την Κυριακή στην εκπομπή «State of the Union» του CNN ότι αν εκλεγεί, η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις θα μπορεί να πειστεί σχετικά με την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ στον πόλεμο.

Ο οικοδεσπότης Τζέικ Τάπερ είπε: «Ξέρουμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι οριακό. Το Μίσιγκαν έχει μεγάλο αραβοαμερικανικό και μουσουλμανικό πληθυσμό που παραδοσιακά ψηφίζει τους Δημοκρατικούς. Αλλά υπάρχει μεγάλη ανησυχία μεταξύ των Δημοκρατικών ότι πολλοί από αυτούς τους ψηφοφόρους είτε θα πάνε σε τρίτο κόμμα είτε δεν θα ψηφίσουν καθόλου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστήριξη των Μπάιντεν-Χάρις προς τον πρωθυπουργό Νετανιάχου του Ισραήλ. Τι λέτε σε αυτούς τους ψηφοφόρους που σκέφτονται να μείνουν εκτός εκλογών ή να ψηφίσουν τρίτο κόμμα ή ίσως ακόμη και να ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ επειδή αποδοκιμάζουν τον Νετανιάχου και την υποστήριξη των Μπάιντεν-Χάρις προς τον Νετανιάχου».

Ο Σάντερς είπε: «Λοιπόν, αυτό που λέω κατά τη δική μου άποψη είναι, όπως είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε, τυχαίνει να πιστεύω ότι η Χαμάς είναι μια τρομερή τρομοκρατική οργάνωση που επιτέθηκε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Το Ισραήλ είχε το δικαίωμα να απαντήσει. Αλλά δεν είχε το δικαίωμα να προχωρήσει σε πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού, να σκοτώσει 42.000, να τραυματίσει 100.000 και να καταστρέψει σχεδόν ολόκληρη τη Γάζα. Αυτό δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Θα ηγηθώ της προσπάθειας να διασφαλίσουμε ότι δεν θα παράσχουμε περισσότερη επιθετική στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ. Αλλά σε εκείνους τους ανθρώπους που λένε, λοιπόν, δεν μπορώ να στηρίξω τη Χάρις, επειδή διαφωνεί. Ο Τραμπ σε αυτό το θέμα, ακόμη και σε αυτό το θέμα, είναι χειρότερος, θα είναι πιο κοντά στον Νετανιάχου».

Και πρόσθεσε: «Έτσι, αν καταφέρουμε να εκλέξουμε τη Χάρις, νομίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να την μετακινήσουμε σε αυτό το θέμα. Για να το ξεκαθαρίσουμε, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στα παιδιά στη Γάζα να σταματούν μέχρι θανάτου. Θα είναι ανοιχτή σε αυτό. Αμφιβάλλω αν θα το κάνει ο Τραμπ. Δεν μπορούμε καν να βρούμε την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία για ανθρωπιστική βοήθεια για να ταΐσουμε πεινασμένα παιδιά. Θέλετε πραγματικά να ψηφίσετε τον Τραμπ, ο οποίος έχει αυτή την άποψη; Ελπίζω πως όχι».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response