Μπακέρ Καλιμπάφ: Η Τεχεράνη θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους μαχητές κατά του Ισραήλ

Κοινοποίηση:
iran_flag1

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Ιράν, Μοχαμάντ Μπακέρ Καλιμπάφ, δήλωσε σήμερα ότι οι οργανώσεις μαχητών θα συνεχίσουν να αντιστέκονται στο Ισραήλ με τη στήριξη της Τεχεράνης. Η δήλωση αυτή έγινε μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Σάγεντ Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

 

Η συμμαχία που είναι γνωστή ως Άξονας της Αντίστασης έχει οικοδομηθεί για πολλές δεκαετίες με την υποστήριξη του Ιράν και περιλαμβάνει διάφορες οργανώσεις. Ανάμεσα σε αυτές είναι το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ από τον Λίβανο, οι αντάρτες Χούθι από την Υεμένη και πολλές ένοπλες ομάδες σιιτών από το Ιράκ και τη Συρία.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, κατά την οποία σκοτώθηκε ο ηγέτης της οργάνωσης. Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατό του, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου.

“Δεν θα διστάσουμε να φτάσουμε σε οποιοδήποτε επίπεδο προκειμένου να βοηθήσουμε την αντίσταση”, δήλωσε ο Καλιμπάφ.

 

Ο ίδιος προειδοποίησε επίσης τις ΗΠΑ, λέγοντας: “Οι ΗΠΑ είναι συνεργοί σε όλα αυτά τα εγκλήματα και (…) οφείλουν να αποδεχθούν τις επιπτώσεις”.

Το Ισραήλ “δεν θα ησυχάσει”, δήλωσε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί και σημείωσε ότι η δολοφονία του Νασράλα δεν θα μείνει αναπάντητη, μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων. Η περιοχή βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, υπογράμμισε επίσης ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες ότι στα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό την Παρασκευή σκοτώθηκε επίσης ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού, Αμπάς Νιλφορουσάν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response