Μπαχτσελί: «Δεν υπάρχει πόλη που να λέγεται Κωνσταντινούπολη εντός των συνόρων της Τουρκίας» – Εκεί στο ΥΠΕΞ όλα καλά;

Κοινοποίηση:
baxtseli

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του τόνισε πως «κανείς δεν έχει τη δύναμη να μετατρέψει την Κωνσταντινούπολη σε δεύτερο Βατικανό. Δεν υπάρχει πόλη που να λέγεται Κωνσταντινούπολη εντός των συνόρων της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

«Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο είναι βυζαντινόφιλοι», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η οικουμενική ιδιότητα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η οποία δεν αναγνωρίζεται στην Τουρκία, προκάλεσε αντιδράσεις εθνικιστικών-και όχι μόνο-κύκλων στη γειτονική χώρα.

Το ζήτημα δημιουργήθηκε για τη συμμετοχή του κ. Βαρθολομαίου στην πρόσφατη Διάσκεψη για την Ουκρανία, που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία, με την «οικουμενική» του ιδιότητα.

Από διάφορους κύκλους ζητήθηκε εξήγηση από την Ελβετία και την Ουκρανία σχετικά με την υπογραφή του Πατριάρχη στην τελική διακήρυξη.

Ο συνταξιούχος Πρέσβης Tugay Uluçevik είπε σχετικά: «Υποθέτω ότι το υπουργείο έχει εκφράσει την αντίδρασή του και δήλωσε ότι η πρόσκληση του Πατριάρχη είναι απαράδεκτη. Όταν δούλευα στο υπουργείο Εξωτερικών είχαμε παράδοση να δείχνουμε την απαραίτητη αντίδραση σε τέτοιες καταστάσεις».

Ο απόστρατος ναύαρχος Cihat Yaycı επίσης αξιολόγησε τα γεγονότα ως «απαράδεκτα».

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ: Ο Βαρθολομαίος βρίσκεται στην 94η θέση στη λίστα με τον τίτλο του «Οικουμενικού Πατριάρχη».

Ο Uluçevik ανέφερε επίσης: «Σύμφωνα με το έγγραφο, η Ελβετία κάλεσε περισσότερα από 160 άτομα σε επίπεδο αρχηγού κράτους ή κυβέρνησης. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν δύο θρησκευτικοί εκπρόσωποι, το Βατικανό και το Πατριαρχείο.

Δεδομένου ότι αυτό ήταν πριν από τη διάσκεψη, υποθέτω ότι το Υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να έχει αντιδράσει υπό το πρίσμα αυτών των πληροφοριών. Είμαι βέβαιος ότι το Υπουργείο έχει αναλάβει πρωτοβουλία ενώπιον του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελβετίας και εξέφρασε την αντίδρασή του.

Υποθέτω ότι και το υπουργείο έχει δηλώσει ότι δεν θα δεχτεί την πρόσκληση του Πατριάρχη. Όταν δούλευα στο υπουργείο Εξωτερικών είχαμε παράδοση να δείχνουμε την απαραίτητη αντίδραση σε τέτοιες καταστάσεις».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Σωστά τα λέει ο κωλότουρκος. Η Κωνσταντινούπολη δεν ανήκει στην επικράτεια της τουρκίας.

  2. Υπάρχει σατανόγερε που κάνεις με τα χέρια σου το σημείο του σατανά. Η Πόλις του Κωνσταντίνου, η Κωνσταντινούπολη και όχι Ινσταμπούλ!
    Έχε χάρη που επέτρεψε ο Θεός να την πάρετε εξαιτίας της απιστίας που υπήρχε…..
    Άντε σκατομογγόλε………..

  3. Πώς δεν υπάρχει??? Ένας εκδότης έγραφε στην εφημερίδα του “και μην ξεχνάτε Έλληνες, πρωτεύουσα μας είναι η Κωνσταντινούπολη”…

  4. Υπάρχει μια και είναι Ελληνική. Αλλά δυστυχώς οι πολιτικοί μας δεν είναι Έλληνες να την δικδικισουν

  5. Και τη θα κανουμε θα καταργησουμε την ιστορια;;;; εχει ξεμωραθει;;;;. ειναι το αλλο μισο του μπαιντεν.

  6. Ααααα, ξέχασα και την Έφεσσο οι Μογγόλοι την έφτιαξαν, φοβερός ο Μογγολικος πολιτισμός!! Το τι έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα δεν λέγεται!!!! Με την στήριξη των Χαζάρων βέβαια

  7. Οι αρχιτέκτονες της Πόλης, ήταν από τη Μογγολία, είχαν φτιάξει πολλές πόλεις οι Χάζαροι

  8. Δείτε φάτσα σκα@τ0ψyxou π0ρν0γερου! Αυτός ο Μπαταχτσης ή όπως λέγεται έχει σκυλιασει!

  9. Βρωμοτουρκαλάδες σελτζούκοι πού δέν δώσατε τίποτα στήν ανθρωπότητα καί ότι κερδίσατε τό κερδίσατε μέ τη χατζάρα μέ γενοκτονίας. Έτσι όπως ήρθατε έτσι θά φύγετε καί θά πάτε πίσω στά βάθη τής Μικράς Ασίας. Φτούς ξεφτίλες άχρηστη φυλή.

Leave a Response