Μπλόκο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην απαγόρευση χρήσης όρων… κρέατος για χορτοφαγικά προϊόντα

Κοινοποίηση:
991ea369-apoxi-kreas

Τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν μπορούν να απαγορεύσουν συλλήβδην τους όρους περί του κρέατος για τις εναλλακτικές λύσεις για χορτοφάγους.

Σύμφωνα με το dpa, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να απαγορεύουν γενικά τη χρήση όρων όπως «σνίτσελ» ή «λουκάνικο» για φυτικές εναλλακτικές λύσεις, αποφάνθηκε την Παρασκευή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΔΕΚ)

Η Γαλλία είχε εκδώσει απαγόρευση της χρήσης όρων κρέατος για χορτοφαγικά προϊόντα, η οποία αμφισβητήθηκε από διάφορες ενώσεις και τον παραγωγό τροφίμων Beyond Meat.

Το ΔΕΚ δήλωσε ότι τα κράτη μέλη μπορούν να περιορίσουν τη χρήση όρων που παραδοσιακά συνδέονται με προϊόντα κρέατος μόνο εάν ορίζουν νόμιμες ονομασίες για προϊόντα φυτικής πρωτεΐνης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Χορτοφάγων (EVU), ένας από τους ενάγοντες, δήλωσε ότι είναι «πολύ ευχαριστημένη» με την απόφαση. «Εξασφαλίζοντας σαφήνεια στην επισήμανση των τροφίμων, μπορούμε να προωθήσουμε εναλλακτικές λύσεις φυτικής προέλευσης και να εργαστούμε για την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων, καθώς και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία της ΕΕ», δήλωσε ο Rafael Pinto της EVU.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response