Μπορεί το… Bιάγκρα να κρύβει ουσία-κλειδί στη μάχη κατά του κορωνοϊού;

Κοινοποίηση:
1

Ξεκινούν δοκιμές σε ΗΠΑ και Ευρώπη με την χορήγηση νιτρικού οξέος
Μπορεί μία ουσία που εμπεριέχεται στο μπλε θαυματουργό χάπι Βιάγκρα να είναι το κλειδί για τη θεραπεία του κορωνοϊού;

Γιατροί στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ξεκινούν δοκιμές βασισμένες στο νιτρικό οξύ για να αναζωογονήσουν τα αιμοφόρα αγγεία ασθενών παρέχοντας οξυγόνο στους πνεύμονές τους έτσι ώστε να μην αναγκαστούν να μπουν στον αναπνευστήρα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Το νιτρικό οξύ είναι ένα άχρωμο αέριο που χαλαρώνει και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, γεγονός που βοηθά στην αύξηση της ποσότητας οξυγόνου σε όλο το σώμα. Έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία νεογνών με καρδιακές ανωμαλίες όπως επίσης είναι συστατικό που εμπεριέχεται στο Βιάγκρα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας.

Με βάση το βρετανικό δημοσίευμα, τρεις αμερικανικές πολιτείες και τρεις ευρωπαϊκές χώρες ξεκινούν δοκιμές, όπου οι ασθενείς με κορωνοϊό θα ακολουθήσουν θεραπεία με εισπνοή νιτρικού οξέος ως εξής: η υποστήριξη της αναπνευστικής τους λειτουργίας θα γίνεται με μια μέθοδο που ονομάζεται «Συνεχής θετική πίεση των αεραγωγών (Continuous Positive Airway Pressure «CPAP»), η οποία συνήθως χρησιμοποιείται στην θεραπεία της αποφρακτικής υπνικής άπνοιας.

Υπενθυμίζεται ότι, η μέθοδος «CPAP» εφαρμόστηκε και στην περίπτωση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο St Thomas του Λονδίνου ακολουθώντας θεραπεία κατά του Covid-19.

Οι γιατροί ευελπιστούν ότι με τη θεραπεία εισπνοής νιτρικού οξέος – θα διαρκεί 20 με 30 λεπτά την ημέρα, δύο φορές ημερησίως, επί δύο εβδομάδες – θα μπορούσε να εξολοθρευτεί ο ιός και να μετριαστεί η βλάβη στους πνεύμονες των ασθενών.

«Πρόκειται για ένα αξιόλογο φάρμακο», δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα «Boston Herald» ο καθηγητής Λορέντζο Μπέρα, ειδικός στο τμήμα εκτάκτων περιστατικών του Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης. «Έχει ένα προφίλ κινδύνου που είναι ελάχιστο», όπως προσθέτει.

Οι διεθνείς κλινικές δοκιμές θα εποπτεύονται από το Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και θα διεξαχθούν στις αμερικανικές πολιτείες – Μασαχουσέτη-Αλαμπάμα και Λουιζιάνα – όπως και στην Αυστρία, την Ιταλία και τη Σουηδία, όπως γράφει η εφημερίδα «Daily Mail».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Να φάμε ένα κουτί και να αρχίσουμε να φάμε τους τοίχους…

  2. Δηλαδή θα επιβιώσουμε από τον κορωνοιό αλλά θα πεθάνουμε από υπερβολικό σεξ.
    Τέλος πάντων είναι προτιμότερο.

Comments are closed.