Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες μας, φαίνεται να είναι θέμα ημερών η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη για τον Δήμο Αθηναίων.
Ο Βουλγαράκης, που επί μια εικοσαετία (1989 – 2009) εκλεγόταν βουλευτής στην Α’ Αθηνών, φαίνεται να εκτιμά ότι είναι σε θέση να συσπειρώσει κατηγορίες πολιτών που, σύμφωνα με τις μετρήσεις, δηλώνουν ότι δεν καλύπτονται από τις υπάρχουσες υποψηφιότητες και επιλέγει να αναμειχθεί ξανά ενεργά με την πολιτική, σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης, ως ανεξάρτητος υποψήφιος.
Σε επαφή μαζί του φέρεται να είναι στελέχη της Ν.Δ., πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, παράγοντες της Α’ Αθηνών, αλλά και αρκετά στελέχη των «μικρών» κομμάτων της ευρύτερης Δεξιάς, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα, σε δημοσιές δηλώσεις τους, τόσο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ Πάνος Καμμένος όσο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρθηκαν με θετικά λόγια στην επιστροφή του Γιώργου Βουλγαράκη στην ενεργό πολιτική δράση.
Ο εκλογικός στόχος δεν είναι ακόμη σαφής. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν αξιόπιστοι κεντροδεξιοί υποδοχείς των ψηφοφόρων εκείνων της παραδοσιακής Δεξιάς οι οποίοι, για διάφορους λόγους, αισθάνονται στενάχωρα με πολλές επιλογές των ηγεσιών της Ν.Δ. Η έλλειψη τέτοιων υποδοχέων έχει οδηγήσει πολλούς στο να εκτονώνουν την οργή τους σε νεοφασιστικούς, ακροδεξιούς και τυχάρπαστους σχηματισμούς.
Συνεπώς, κατά τις ίδιες εκτιμήσεις, ο Βουλγαράκης φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πόλο θεσμικής – δημοκρατικής έκφρασης των κεντροδεξιών πολιτών που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις και, ταυτόχρονα, μια νέα αυτοδιοικητική πρόταση σε έναν δήμο του οποίου ο ίδιος γνωρίζει κάθε γωνιά, καθώς έχει επί δύο δεκαετίες εκπροσωπήσει κοινοβουλευτικά τους δημότες του.
Η υποψηφιότητα Βουλγαράκη, όπως εκτιμούν στελέχη της Ν.Δ., στον βαθμό που θα τελεσφορήσει, είναι πιθανό να λειτουργήσει καταλυτικά, καθώς έως τώρα στον Δήμο Αθηναίων δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από άλλον υποψήφιο προερχόμενο από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον για τον πρώτο δήμο της χώρας θα είναι μεγάλο, καθώς θεωρείται αποφασιστικής σημασίας για τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις.