Μόναχο – “Καμπανάκι” για σαμποτάζ σε στρατιωτική βάση – Υποψίες για εσκεμμένη μόλυνση νερού

Κοινοποίηση:
4b68a1ce-09db8fda-AP-nato-germany

Το απόγευμα της Παρασκευής, οι γερμανικές στρατιωτικές αρχές τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής λόγω ενδείξεων που υποδεικνύουν πιθανή δολιοφθορά σε στρατιωτική βάση στην περιοχή του Μονάχου.

 

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν σημάδια παραβίασης στα εξωτερικά συρματοπλέγματα της βάσης, γεγονός που έχει κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές να διεξάγουν λεπτομερή έρευνα για το περιστατικό αυτό. Η ανακάλυψη αυτή εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς σχετικά με την ασφάλεια των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και την προστασία τους από ενδεχόμενες επιθέσεις.

Επιπλέον, νωρίτερα την ίδια ημέρα (16/08), οι τοπικές αρχές εξέδωσαν μια νέα προειδοποίηση που αφορά τη δυνατότητα εσκεμμένης μόλυνσης του πόσιμου νερού σε στρατόπεδο κοντά στο σημείο όπου είχε σημειωθεί ένα αντίστοιχο περιστατικό μόλις δύο ημέρες πριν. Αυτή η κατάσταση προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους και τους στρατιώτες της περιοχής, καθώς η ποιότητα του πόσιμου νερού είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ευημερία τους.

 

Ο δήμος του Μέχερνιχ, κοντά στην Κολονία, στο δυτικό τμήμα της χώρας, έκανε λόγο για παράνομη είσοδο στην τοπική μονάδα επεξεργασίας και διανομής πόσιμου νερού, διευκρινίζοντας ότι τροφοδοτούσε μεταξύ άλλων μια βάση της Μπούντεσβερ.

«Λόγω της εισβολής στην εγκατάσταση διανομής πόσιμου νερού της πόλης του Μέχερνιχ, υπάρχει πιθανότητα το πόσιμο νερό να έχει μολυνθεί με τρόπο επικίνδυνο για την υγεία», όπως ανακοίνωσαν ο δήμος και η υγειονομική υπηρεσία του Μέχερνιχ.

 

Η δημοτική αρχή της Κολονίας προειδοποίησε τους πολίτες να αποφεύγουν την κατανάλωση του νερού από τη βρύση, καθώς και τη χρήση του για προσωπική υγιεινή. Η προειδοποίηση αυτή εκδόθηκε εξαιτίας ενός σοβαρού περιστατικού που συνέβη στη βάση της Μπούντεσβερ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο φράκτης ασφαλείας γύρω από το σύστημα επεξεργασίας του νερού παραβιάστηκε.

Ο τοπικός αξιωματούχος Τόμας Χάμπαχ ανέφερε ότι η εισβολή εντοπίστηκε από στρατιωτική περιπολία, η οποία είχε ενισχύσει τους ελέγχους λόγω πρόσφατων υπονοιών για δολιοφθορά στην περιοχή. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: