Μύκονος: Ντου της ΕΛ.ΑΣ. σε νυχτερινά μαγαζιά – “Σκούπα” σε πωλητή ναρκωτικών

Κοινοποίηση:
elliniki astinomia (4)_2

Στη Μύκονο, για τρίτη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι αστυνομικές αρχές της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν διακινητές ροζ κοκαΐνης. Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από πληροφορίες που ανέφεραν ότι Έλληνας διακινητής προμήθευε ναρκωτικές ουσίες σε δημοφιλή καταστήματα του νησιού, με κύριο στόχο τους τουρίστες υψηλής οικονομικής επιφάνειας.

 

Μυστικοί αστυνομικοί σχημάτισαν ειδική ομάδα και άρχισαν να παρακολουθούν τις κινήσεις του υπόπτου. Διαπιστώθηκε ότι ο διακινητής είχε επαφές με γνωστά κλαμπ και προμήθευε κοκαΐνη κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων που περιλάμβαναν άφθονο αλκοόλ και πιθανή χρήση παραισθησιογόνων ουσιών.

Η επιχείρηση culminated με εφόδους σε δύο κλαμπ στη χώρα της Μυκόνου, όπου οι αρχές προχώρησαν σε έξι προσαγωγές. Από αυτές, οι τέσσερις μετατράπηκαν σε επίσημες συλλήψεις, αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητα των αρχών να καταπολεμήσουν το εμπόριο ναρκωτικών στο νησί.

κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, οι αρχές κατάφεραν να αποσπάσουν 26 φαρμακευτικά δισκία που περιέχουν ναρκωτικές ουσίες, 7,5 ml υγρού φαρμακευτικού διαλύματος, καθώς και 6 γραμμάρια κοκαΐνης και 2 γραμμάρια κάνναβης. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα.

Η ροζ κοκαΐνη έκανε την εμφάνισή της στη χώρα μας μόλις πριν από δύο εβδομάδες στη Μύκονο. Η ανακάλυψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έρευνας που δεν σχετιζόταν άμεσα με το εμπόριο ναρκωτικών, αλλά με μαστροπεία. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψη των εμπλεκομένων, βρέθηκε μια μικρή ποσότητα ροζ κοκαΐνης, η οποία προοριζόταν για προσωπική χρήση. Αυτή η ουσία φαίνεται ότι προσφερόταν στους πλούσιους πελάτες που συμμετείχαν σε ερωτικές συνευρέσεις με τις γυναίκες που προωθούνταν από το κύκλωμα πορνείας.

Λίγες ημέρες μετά, έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών αποκάλυψε ότι το φαινόμενο «Tusi» έχει πράγματι φτάσει και στη χώρα μας. Αυτή τη φορά οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν, στο πλαίσιο άλλης επιχείρησης για τη σύλληψη διακινητών, σχεδόν ένα κιλό ροζ κοκαΐνης (875 γραμμάρια) σε διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο. Η συσκευασία της «ροζ κυρίας» είχε πάνω ένα αυτοκόλλητο του ροζ πάνθηρα.

 

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι η διαφορά της λευκής κοκαΐνης με τη ροζ είναι ότι η τελευταία είναι συνθετική. Έχει επεξεργαστεί, προκειμένου να είναι πιο δραστική. Για παράδειγμα, η ροζ κοκαΐνη που είχε βρεθεί στη Μύκονο ήταν ένα μίγμα κοκαΐνης με διεγερτικό ecstasy. Επίσης, η ροζ κοκαΐνη είναι πολύ πιο ακριβή, καθώς η τιμή της κυμαίνεται από 100 έως 120 ευρώ το γραμμάριο. Η χρήση της είναι ακόμα πιο επικίνδυνη από αυτή της «παραδοσιακής» κοκαΐνης.

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι υπάρχουν κυκλώματα που τη «διαφημίζουν» για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Οι διακινητές προσπαθούν να «πλασάρουν» τη ροζ κοκαΐνη ως τη νέα μόδα, προορισμένη για τους… λίγους με τα «χοντρά» πορτοφόλια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response