“Μύρισε” μπαρούτι στο Κασμίρ: Ινδοί και Πακιστανοί στρατιώτες αντάλλαξαν πυρά

Κοινοποίηση:
2290495

Στα ύψη είναι η ένταση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ.

Πυρά αντάλλαξαν το βράδυ της Τετάρτης στρατιώτες της Ινδίας και του Πακιστάν, κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου στο Κασμίρ, στα σύνορα των δύο χωρών. Σύμφωνα με πηγές από τον ινδικό στρατό, η κατάπαυση του πυρός, η οποία έχει επιβληθεί στην περιοχή, παραβιάστηκε γύρω στις 22:15 τοπική ώρα.

Οι πακιστανικές δυνάμεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να ξεκίνησαν πρώτες την παραβίαση, κάνοντας χρήση ελαφριών όπλων. «Ο ινδικός στρατός ανταπάντησε στα πυρά» έσπευσε να προσθέσει. Νωρίτερα, το Πακιστάν ανακοίνωσε τον εν μέρει αποκλεισμό του εναέριου χώρου του για τα ινδικά αεροσκάφη έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Τη Δευτέρα, η Ινδία ανακάλεσε το άρθρο 370 του Συντάγματος, με το οποίο παρέχεται ειδικό καθεστώς στις επαρχίες Τζαμού και Κασμίρ, μία ενέργεια η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ισλαμαμπάντ. Το Κασμίρ διαιρέθηκε μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν το 1947. Ωστόσο, οι δύο γειτονικές χώρες ερίζουν για τον έλεγχο ολόκληρης της περιοχής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Τι λες ρε αμορφωτο τουβλο,μετα την αποχωρηση των αγγλων το 1947 χωριστηκαν ,μεχρι τοτε ηταν μια χωρα.

  2. Γύφτοι εναντίον γύφτων. Στο μόνο που διαφέρουν, είναι η θρησκεία, γι’ αυτό και δεν ενώθηκαν μετά την αποχώρηση των Άγγλων.

Comments are closed.