Μ.Δελαπόρτας για Δ. Παπαμιχαήλ: «Είχε σχέση με την εθνική σταρ της Τουρκίας – Η Α. Βουγιουκλάκη είχε γίνει έξαλλη»

Κοινοποίηση:
vougiouklaki

Ο Μάκης Δελαπόρτας σε τηλεοπτική συνέντευξη αναφέρθηκε στην κόντρα που είχαν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και η Αλίκη Βουγιουκλάκη για το ποιανού το όνομα θα μπαίνει πρώτο στους τίτλους και τις αφίσες των ταινιών.

Επίσης, περιέγραψε το παρασκήνιο πίσω από τα γυρίσματα του «Χτυποκάρδια στο θρανίο» και τη σχέση του αμνημόνευτου ηθοποιού με την εθνική σταρ της Τουρκίας, η οποία έκανε την συμπρωταγωνίστριά του και μετέπειτα σύζυγό του να ζηλέψει.

Ξεκινώντας περιέγραψε την περίπλοκη σχέση του αείμνηστου ζευγαριού: «Ήμουν ανάμεσα σε αυτό το μυθικό ζευγάρι, γιατί εγώ μεγάλωσα μέσα στο σπίτι της Αλίκης. Η Αλίκη ήταν η πρώτη που με πήρε κοντά της και με πίστεψε. Με τον Παπαμιχαήλ είχε πάντα ένα αγαπώ-μισώ, εκεί που λατρευόντουσαν εκεί μισιόντουσαν. Και εγώ μπήκα πολλές φορές στη μέση».

Επίσης, πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ήταν η εποχή. Το ’60 και οι σταρ του σινεμά ήταν πολύ συγκεκριμένα τα πρότυπα που ακολουθούσαν. Τώρα μπορούν να μπουν τα ονόματα των ηθοποιών σε αλφαβητική σειρά. Τη μόνη που δεν ενδιέφερε ποτέ πού θα μπει το όνομά της ήταν η [Ρένα] Βλαχοπούλου. Έλεγε: “Βάλτε με τελευταία, δεν με νοιάζει. Εγώ στη σκηνή θα δείξω ποια είμαι και τι κάνω”. Ήταν η εξαίρεση. Όλοι οι άλλοι τα παλεύανε πάντως. Ποιος θα είναι πρώτος, πιο πάνω, με πιο μεγάλα τα γράμματα, με φωτάκια κτλ».

Ο Μάκης Δελαπόρτας εξήγησε πώς η διάκριση που υπέστη ο Παπαμιχαήλ τον δυσαρέστησε, με αποτέλεσμα να μην θέλει να ξαναπαίξει με τη Βουγιουκλάκη σε ταινία: «Ας πούμε ο Παπαμιχαήλ στη “Μανταλένα”, “Αλίκη στο Ναυτικό” και το “Ξύλο βγήκε από το παράδεισο”, είναι ότι η Finos Film παρουσιάζει την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία το “Ξύλο βγήκε από το παράδεισο” και μετά πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ… Αυτός το έφαγε μία, δύο, τρεις και στα “Χτυποκάρδια” της είπε ότι δεν θα παίξουμε μαζί ξανά και τον έπαιρνε η Αλίκη και τον παρακαλούσε. Αυτό δεν το έχω πει ποτέ. Το λέω τώρα πρώτη φορά».

Εν συνεχεία, συμπλήρωσε: «Έκαναν αυτές τις τρεις ταινίες κι έσκισαν και μετά ο Παπαμιχαήλ ζήτησε από την Αλίκη να είναι η Βουγιουκλάκη και ο Παπαμιχαήλ στην ταινία π.χ. «Το ταξίδι», «Η ψεύτρα». Ο Παπαμιχαήλ δεν το δέχτηκε και για αυτό δεν παίζει στις ταινίες και παίζει ο Αλεξανδράκης. Ήρθαν τα “Χτυποκάρδια” και τους έκαναν πρόταση κι ο Παπαμιχαήλ είπε ότι δεν θα το δεχόταν, αν δεν έμπαινε το όνομά του δίπλα στης Αλίκης.

Η Αλίκη έκανε πίσω, το δέχτηκε κι έτσι επανενώθηκε το ζευγάρι, κάνανε και τα “Χτυποκάρδια”. Μετά βέβαια επήλθε κι ο έρωτας και έκαναν τη “Μοντέρνα Σταχτοπούτα” και παντρεύτηκαν. Τότε δεν ήταν μαζί».

Ο Μάκης Δελαπόρτας εξήγησε πώς η σχέση του Παπαμιχαήλ με την Τουρκάλα ηθοποιό εξόργισε τη Βουγιουκλάκη: «Τα “Χτυποκάρδια” έγιναν δύο βερσιόν, μια τουρκική και μία ελληνική και πήγαν στην Τουρκία και έπαιξαν με Τούρκο πρωταγωνιστή και τα γυρίσματα γινόντουσαν ταυτόχρονα. Η Αλίκη είχε υποπτευτεί ότι ο Παπαμιχαήλ ήταν ερωτευμένος με τη Χούλια Κότσιγιτ, την εθνική σταρ της Τουρκίας και εκεί ξεκίνησε η πρώτη ζήλεια. Είχε σχέση μαζί της για ένα μικρό διάστημα. Η Αλίκη είχε γίνει έξαλλη. Δεν είχε τότε σχέση με την Αλίκη, αλλά όταν το είδε αυτό άρχισε να την τρώει κάτι και στην επόμενη ταινία του είπε “οκ, θα είμαστε μαζί”».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response