Μ.Καρυστιανού: «Οι πολιτικοί θα έπρεπε να ελέγχονται και να καταδικάζονται – Αρκετά με τη διαφθορά»

Κοινοποίηση:
καρυστιανου

Τα μέλη του Συλλόγου Πληγέντων του εγκλήματος των Τεμπών ζήτησαν την απόδοση δικαιοσύνης και την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

H Μαρία Καρυστιανού, σημειώνοντας ότι η εκδήλωση αυτή έχει «ύψιστη σημασία για την πραγματική λειτουργία ενός κράτους δικαίου».Η κυρία Καρυστιανού υποστήριξε ότι το τραγικό γεγονός των Τεμπών «ανάγκασε εμάς του πολίτες να αναζητήσουμε και να απαιτήσουμε την εφαρμογή του νόμου περί λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Ένα δίκαιο αίτημα που υποστηρίζεται από τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο Ελλήνων και απαιτεί την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος. Αρκετά με την ατιμωρησία των υπουργών, αρκετά με τη διαφθορά. Η διαφθορά σκοτώνει».

Στη συνέχεια, η Μαρία Καρυστιανού τόνισε ότι οι πολιτικοί θα έπρεπε να ελέγχονται, να επιθεωρούνται και να καταδικάζονται απ’ όλους τους απλούς πολίτες αυτής της χώρας.

«Αντ’ αυτού καταπατώνται οι διατάξεις του κράτους από την ίδια την πολιτική εξουσία, που θα έπρεπε να δίνει το παράδειγμα. Βλέπουμε ότι η βουλή παρά τον μεγάλο αριθμό βουλευτών δεν καταφέρνει να φανεί αρωγός σε θέματα πάταξης της διαφθοράς.

Έτσι αναγκαζόμαστε εμείς οι πολίτες να καταθέσουμε σήμερα αίτημα αναθεώρησης και άρσης της ασυλίας των πολιτικών, με την απαίτηση αυτό να υλοποιηθεί τάχιστα» υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων της τραγωδίας των Τεμπών είπε ότι «τα ερωτήματα αυτά καίνε τη ψυχή μου. Θα κάνω υπομονή και θα περιμένω να βρείτε χρόνο να και απαντήσετε εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζει ο νόμος, τιμώντας το αξίωμά σας», ενώ απευθυνόμενη στους εκπροσώπους της δικαστικής εξουσίας ανέφερε κλείνοντας:

«Φέρετε την πιο μεγάλη ευθύνη και την πιο μεγάλη τιμή. Το πιο σημαντικό αξίωμα αυτό της Δικαιοσύνης. Τιμή και δόξα στους ακέραιους εκπροσώπους που θα αφήσουν πολύτιμη κληρονομιά, τον τίτλο του αδέκαστου, στους απογόνους και σε όλους εμάς. Ζητάμε τη συνδρομή σας σε αυτό το δίκαιο αίτημά μας»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Έχεις τεράστιο δίκιο Μαρία ! Καμμια απολύτως ανοχή ! Αλλα βλέπεις ζούμε σε μια χώρα όπου η δικαιοσύνη την έχει εγκαταλείψει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ! Περισσότερο τους ενδιαφέρει η μπάλα και οι μίζες παρα η τιμωρία ! Και οι ψυχές αθώων θα συνεχίζονται να χάνονται και να χάνονται ποτάμια μέχρι κανείς να μην ασχολείται πια !

  2. Ενώ ο Υπουργός Φλωριδης δηλωσε οτι η Δίκη για τα Τέμπη θα αρχίσει τον Ιούνιο μόλις αποπερατωθει η αίθουσα στά πρώην ΤΕΙ Λαρίσης διαβάζω οτι αποκλείεται νά αρχισει τόν Ιούνιο….Σεπτεμβριο 2024 και βάλε ! Τότε λένε αρχίζει τό δικαστικό Έτος ! Όπως καί τό Σχολικό Έτος ! Τετοια Ξεφτίλα. Και τα ΜΜΕ ασχολούνται με τό πόθεν έσχες τού Νούμερου 1 του Συριζα !

  3. Λογικωτατο Κυρια αλλα βλεπετε ειναι ημιθεοι ακαταδιωκτοι!
    Το 1χ2 φιναλε σαν τους “κοινους” θνητους το αγνοουν!

Comments are closed.