ΝΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΛΕΓΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΟΔΟΛΑΡΙΑ!!! Στο πλευρό της Εύας Καϊλή τα ΜΜΕ της Τουρκίας: «Κατηγορούν την Ευρωβουλευτή που έλεγε καλά λόγια για την Τουρκία»

Κοινοποίηση:
Ξ

Κεντρικό θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ είναι η υπόθεση της Εύας Καϊλή και όσα συμβαίνουν από την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, με τις βελγικές αρχές να ερευνούν κύκλωμα διαφθοράς, με χρηματισμούς από το Κατάρ καθώς βλέπουν να κατηγορείται μία ευρωβουλευτής από την Ελλάδα που δήλωνε ότι έχει δεσμούς με την Τουρκία.

Αλλά το ζήτημα πλέον έχει και παίρνει μεγάλες διαστάσεις καθώς τα ιταλικά ΜΜΕ βάζουν στο “κάδρο” των ελέγχων και τον Μαργαρίτη Σχοινά αναφέροντας: “Η βουλευτής φωτογραφήθηκε πρόσφατα στο Άμπου Ντάμπι ένα Σαββατοκύριακο με τον συμπατριώτη της, αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, μέλος του ΕΛΚ. Ο ίδιος ο Σχοινάς που σε ένα tweet του τον περασμένο Νοέμβριο είχε εκθειάσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κατάρ, «μιας χώρας που έχει εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και που αξίζει αυτή την παγκόσμια επιτυχία»

«Σεισμός Εύα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της Hurriyet, τόσο στην έντυπη έκδοση, όσο και στην ηλεκτρονική, όπου αναφέρεται στις εξελίξεις, με τον συντάκτη να επισημαίνει ότι η επιχείρηση που έγινε στις 9 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, είχε «σεισμικές» επιπτώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Στο επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται η Εύα Καϊλή, Ελληνίδα ευρωβουλευτής με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, η οποία είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» αναφέρει το κείμενο.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος τόσο στη βελγική επιχείρηση, μετά τις υποψίες ότι μια χώρα του Κόλπου προσπαθούσε να επηρεάσει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όσο και στους συλληφθέντες, μεταξύ αυτών και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή.

«Η κράτηση Καϊλή έπεσε ως βόμβα και στην Αθήνα» επισημαίνει ο συντάκτης, που αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και στη διαγραφή της ευρωβουλευτή από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και το S&D.

Δηλώσεις και βιογραφικό της Εύας Καϊλή

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος τόσο στο προφίλ της Εύας Καϊλή, με τον συντάκτη να λέει ότι για ένα διάστημα ήταν γνωστή ως «Barbie της Βουλής» και «Βασίλισσα της Ομορφιάς της Πολιτικής στην Ελλάδα». Αναφορά γίνεται στους γονείς της, τον Αλέξανδρο Καϊλή, που γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και στην ποιήτρια – συγγραφέα μητέρα της Μαρία Ιγνατιάδου.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται δήλωσή της στη Hurriyet το 2014, όπου δήλωσε την αγάπη της προς την Κωνσταντινούπολη, αλλά και τον πατέρα της που «μιλάει τουρκικά και έχει φίλους στην Τουρκία».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη η ιταλική  La Repubblica είναι η εφημερίδα που πρωτοστάτησε στην κάλυψη του σκανδάλου με τις μίζες από το Κατάρ σε ευρωπαίους αξιωματούχους, λόγω του γεγονότος ότι οι εγκέφαλοι της όλης υπόθεσης είναι Ιταλοί.

Σε άρθρο που ανέβασε πριν από λίγες ώρες, αναφέρει ότι η έρευνα των βελγικών αρχών πρόκειται να διευρυνθεί, «φωτογραφίζοντας» τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Γράφει συγκεκριμένα:

«Αλλά ο Panzeri (που θεωρείται εγκέφαλος του σκανδάλου) δεν δούλεψε μόνος του. Για να επιβεβαιώσετε για τις πολύ υψηλές διασυνδέσεις του, απλά δείτε το διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ […] Επί του παρόντος, βοηθός του ευρωβουλευτή είχε μια ιστορία αγάπης με την αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, την Ελληνίδα Καϊλή. Όπως είπαμε, στο σπίτι τους βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μετρητά.

Αλλά ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση οι δωροδοκίες μπορεί να οδηγήσουν αλλού: για την κυβέρνηση του Κατάρ, ο ρόλος της Καϊλή ήταν ένα πασπαρτού για να ανοίξει τις πόρτες του ευρωπαϊκού θεσμού. Εκτός ομάδας PSE.

Συγκεκριμένα: η βουλευτής φωτογραφήθηκε πρόσφατα στο Άμπου Ντάμπι ένα Σαββατοκύριακο με τον συμπατριώτη της, αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, μέλος του ΕΛΚ. Ο ίδιος ο Σχοινάς που σε ένα tweet του τον περασμένο Νοέμβριο είχε εκθειάσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κατάρ, «μιας χώρας που έχει εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και που αξίζει αυτή την παγκόσμια επιτυχία».

Γι’ αυτό, αυτή τη στιγμή, η έρευνα είναι μόνο στον πρώτο βαθμό. Η Αστυνομία ήθελε να επισπεύσει τις έρευνες γιατί φοβόταν ότι, με το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τη διακοπή των εργασιών της Βουλής για τις διακοπές των Χριστουγέννων, πολλά (με την έννοια των βαλιτσών με χρήματα) θα μπορούσαν να εξαφανιστούν. Μάλλον δεν είχαν άδικο.

Τις επόμενες ώρες όμως θα γίνει κατανοητό αν και πώς θα φτάσει στο δεύτερο επίπεδο: η βελγική αστυνομία ρωτά τον Πάντζερι και τον Γκιόργκι για ποιον προορίζονταν τα μετρητά, που βρέθηκαν στο σπίτι, έχοντας το υλικό από τις υποκλοπές στο χέρι. Επομένως, δεν θα μπορούν να πουν πάρα πολλά ψέματα.

Ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ο συνδικαλιστής Visentini και ο πρόεδρος της ΜΚΟ No Peace without justice, Niccolò Figà-Talamanca, θα ερωτηθούν για τις σχέσεις τους με το Κατάρ. Αλλά η έρευνα θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμη περισσότερο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: