ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ: Οι πρώτες αντιδράσεις έχουν ενδιαφέρον

Κοινοποίηση:
vouli_xeria

Τι λέει ο καθένας από την πλευρά του!

«Καταρχάς πρέπει να περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα για να σχολιάσουμε πάνω σε μία σαφή εικόνα. Το πρώτο δεδομένο είναι ότι πρέπει να μας προβληματίσει η αυξημένη αποχή», ανέφεραν από την Πειραιώς για τα exit polls!

Από την ΝΔ αναφέρουν πως και στο χειρότερο σενάριο, το κυβερνών κόμμα θα σημειώσει την μεγαλύτερη νίκη σε εύρος στην ιστορία των ευρωεκλογών! Ωστόσο η πτώση των 10 μονάδων σε σχέση με τις εθνικές εκλογές πριν έναν χρόνο προκαλεί προβληματισμό!

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

«Ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Μια σαφής αποδοκιμασία των πολιτικών του. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται ως η πρωταγωνιστική δύναμη της ευρύτερης Κεντροαριστερής παράταξης», σημειώνουν από την Κουμουνδούρου και προσθέτουν:

«Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που μέχρι πρότινος προέβλεπαν την κατάρρευση του. Είναι σαφές πως είναι πλέον στο χέρι του να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου. Είναι επίσης σαφές πως δεν επιβραβεύτηκε η τακτική του κ. Ανδρουλάκη για μόνομέτωπη στόχευση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη».

Στον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν θεωρούν πως η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ δίνει στον κ. Κασσελάκη το έδαφος, προκειμένου να αναλάβει να ενώσει την ευρύτερη Κεντροαριστερά-Αριστερά υπό την ηγεσία του!

ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ αναφέρουν πως για τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση ανεβάζει το κόμμα τα ποσοστά του, αν και όχι τόσο όσο θα ήθελαν!

Τονίζουν πως οι πολίτες έδειξαν δυσαρέσκεια και αποδοκιμασία στην κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η καθοδική πορεία των ποσοστών του συνεχίζεται, διότι έπεσε κάτω από τα ποσοστά των εθνικών εκλογών και των τελευταίων ευρωεκλογών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: