28/09/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

ΝΥΧΤΑ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ

Κοινοποίηση:
fotia-nyxta

Σταθεροποιήθηκαν τα υπόλοιπα μέτωπα πυρκαγιών

Η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, με πολλές απομακρύνσεις κατοίκων να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

 Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Μαστραντώνη Τριταίας Αχαΐας και έχει ήδη επεκταθεί στην Ηλεία.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, χαρακτήρισε την κατάσταση ως «δύσκολη» και ανέφερε ότι οι πυρκαγιές εξαπλώθηκαν ταχύτατα λόγω των ισχυρών ανέμων, που σε κάποιες περιπτώσεις «ξεπέρασαν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα».

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν 120 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 43 οχήματα και 19 εναέρια μέσα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, εστάλησαν 26 μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωριά Αγία Βαρβάρα, Ράχη, Κατσουπριναίικα, Πανταζαίικα και άλλες περιοχές της Αχαΐας.

Οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί προς ασφαλείς κατευθύνσεις όπως Κάλφα, Σκούρα και Πόρτες.

Η κατάσταση στα άλλα μέτωπα είναι καλύτερη.

Συγκεκριμένα, οι πυρκαγιές σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας είναι υπό έλεγχο, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες.

Υπάρχει επίσης πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο 22 Ιουνίου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις.

Ένας πυροσβέστης που μετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ηλεία εκτέθηκε στις φλόγες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε χωρίς να χρήζει νοσηλείας.

Τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας είναι σε πλήρη επιφυλακή λόγω των πυρκαγιών.

Παράλληλα, πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού στο Σιμόπουλο Ηλείας, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου και του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Νίκου Ρουμελιώτη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Τι να κανουνε η πυροσβεστες εδω εμεις δεν μπορουμε να κατσουμε μεσα στο σπιτι χωρις κλιματιστικο δεν μπορω να φανταστω πως μπορει να αντεξει ενας ανθρωπος σε τοσο υψηλες θερμοκρασιες…πρεπει να παιρνουμε μετρα πριν πιασει φωτια και φετος εχει μια απιστευτη ξηρασια μας εχει χτυπηση την πορτα η κλιματικη αλλαγη.
    Προσοχη γιατι αυτο το κοκτειλ ξηρασιας και ζεστης ειναι θανατος οσοι εχουνε καινουργια κλιματιστικα περα απο την θερμοκρασια να ρυθμιζουνε και την υγρασια στο 60% τωρα για αυτους που εχουνε παλια κλιματιστικο σαν και εμενα απλα θα κανουνε υπομονη και μπολικο νερακι.

  2. Η πυροσβεστική δίνει μάχες για να σβήνει φωτιές; Χαχαχαχα
    Τι λέτε ρε μάγκες εγώ ξέρω από γνωστό μου πέρυσι σε νησί που τους έστειλαν είχαν εντολή να μη σβήσουν τη φωτιά αλλά να βγάλουν τους κατοίκους από τα σπίτια κ μετά έπιναν καφεδάκια στη σκιά.Μη λέτε άλλο ανοησίες στον κόσμο σας ξέρει όπως ξέρει ποιοι κ γιατί βάζουν κάθε χρόνο φωτιές.

  3. Τώρα δηλαδή θα πουν πως όλες αυτές οι πυρκαγιές σε τόσα διαφορετικά μέρη της Ελλάδας ξεκίνησαν από αμέλεια κάποιων κατοίκων ;

Comments are closed.