ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ΝΥΧΤΑ ΘΡΙΛΕΡ ΚΑΙ ΚΟΛΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΑΝΔΡΑ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ! ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ Η ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ- ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΛΩΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ΘΡΙΛΕΡ

Δραματικές διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά στη Δυτική Αττική, με το πύρινο μέτωπο να εκτείνεται σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Οι φλόγες από τη Μάνδρα έχουν περάσει τα όρια του δήμου Μεγαρέων και δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν αναπτυχθεί στην εθνική οδό για να μην περάσει η φωτιά στην απέναντι πλευρά.

Πριν από λίγη ωρα έκαναν τις τελευταίες ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα στην Μάνδρα. Η μάχη με τις φλόγες, από αέρος θα συνεχιστεί αύριο, με το πρώτο φως της ημέρας.

Την ίδια ώρα, ferry boat βρίσκονται σε ετοιμότητα στη Νέα Πέραμο για να μεταφέρουν τους κατοίκους στη Σαλαμίνα. Η φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια και μπήκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική έχει απλωθεί στα όρια τριών Δήμων: Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ελευσίνας και Μεγάρων, όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Η πυρκαγιά κυκλώνει τους οικισμούς, ενώ οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια της Μαγούλας. Σπίτια και επιχειρήσεις τυλίχθηκαν στις φλόγες και στη Μάνδρα. Ήδη έχουν εκκενωθεί ο οικισμός Πουρνάρι, Νέα Ζωή και Νέο Πόντο, όπου επίσης έχουν καεί σπίτια.

Σύμφωνα με ενημέρωση του εκπρόσωπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλη Βαθρακογιάννη, για την πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στα Δερβενοχώρια, έχουν διαπιστωθεί ζημιές και οι πυροσβέστες σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν απεγκλωβισμούς σε αρκετές περιπτώσεις.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της Νέας Περάμου καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Λίγο νωρίτερα, στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Λουτρόπυργο, ‘Ανω Βλυχάδα, Συνοικισμό Όθωνα και Ευταξία να εκκενώσουν τους οικισμούς τους λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το μέτωπο στο Λουτράκι έχει κρατηθεί σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων και η προσπάθεια όλο το βράδυ θα επικεντρωθεί στο να κρατηθεί εκεί και να μην δημιουργήσει πρόβλημα στις κρίσιμες σημασίας εγκαταστάσεις.

5933846
5933845
5933844
5933841

Λίγο πριν τις 22:00 μάλιστα η πυρκαγιά στην περιοχή είχε πλησιάσει στο συγκρότημα των κτηρίων στο οποίο στεγάζεται τόσο η Τροχαία Εθνικών οδών, η Ολυμπία Οδός αλλά και η Πυροσβεστική. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε συστάσεις προς τους οδηγούς. καλώντας τους να μην μετακινούνται σε σημεία που μαίνεται η φωτιά στο Λουτράκι.

5933917
5933842
5933838
5933905
Στο μήνυμα η ΕΛ.ΑΣ., αναφέρει: «Παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων στην Ιόνια οδό και στην Εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, ρεύμα προς Πάτρα, καθώς και στην Παλαιά και στη Νέα (Ολύμπια οδός) Εθνική οδό Πατρών Κορίνθου, ρεύμα προς Κόρινθο, με προορισμούς προς Κόρινθο και Αθήνα πέραν του κόμβου Επιδαύρου της Νέας Εθνικής οδού Πατρών-Αθηνών, να μην μετακινούνται προς αυτά τα σημεία, λόγω πυρκαγιάς».
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Γιώργη Πατουλη να σου θυμίσω οτι έδωσες
    €11.5 εκατ. για υδροφορες εργολαβων πριν τις εκλογες????

    https://twitter.com/pamevolta/status/1681390815057149971
    =======
    “Είναι εμπρησμός θέλουν να βάλουν ανεμογεννήτριες” – Καταγγέλλει κάτοικος των Δερβενοχωρίων την μαφία που έχει έδρα το Μέγαρο Μαξίμου.

    https://karditsastakra.com/2023/07/18/%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%ac%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bc/
    ΒΙΝΤΕΟ

    ΕΙΣ`ΩΡΑΙΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ….ΕΙΠΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ,
    ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ…..ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΠΕΕΕΕΕ

  2. Τι σας ελεγε η κουλα η κολαραααααααα λιγο ξυδακι θα σας κανει καλο, τωρα φατε κουλα η καντε της τα κολυβα της την εγκληματια χα χα χα.

  3. Αυτό δείχνει το τι πρόκειται να συμβεί στα νησιά, αν μας επιτεθούν οι Τούρκοι. Διώξαμε τα ρωσικά αεροπλάνα που σβήνανε τις φωτιές και πήραμε κάτι μικρά ελικοφόρα, που είναι για ψεκασμούς κτημάτων. Και από τα νησιά διώξαμε τα όπλα, τα οποία δεν αντικαταστήσαμε ποτέ, ούτε και πρόκειται, δηλαδή όλα γίνονται για να μας δείξουν ότι η Ελλάδα είναι κράτος ανύπαρκτο, οπότε όποιος θέλει μπορεί να κινείται ανεξέλεγκτα και να κάνει ότι θέλει.

  4. Να ψωφησουν οσοι τον ψηφισαν και να βγαλουν καρκινο

  5. Τα τουρκοκάναλα των εφοπλιστών φωνάζουν για την κλιματική αλλαγή. Οπότε η Σάσα Σταμάτη να πάψει να διαμαρτύρεται για την ανικανότητα του Κράτους γιατί φταίει η …κλιματική αλλαγή! Τα τουρκοκάναλα που εκβίαζαν τον κόσμο με τα μπόλια και πεθαίνει τώρα κόσμος από τις παρενέργειες, δεν μιλάνε για τους εμπρησμούς και τις ανεμογεννήτριες αλλά για την κλιματική αλλαγή! Οπότε Σάσα, τράβα να διαμαρτυρηθείς στην …κλιματική αλλαγή γιατί τα τουρκοκάναλα και οι εφοπλιστές που τα έχουν βγάζουν λάδι το ανθελληνικό τόξο που κυβερνάει!

  6. Αφού γύρισε ο Κούλης εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες μην αγχώνεστε, θα τις σβήσει τις φωτιές. Όλα καλά λοιπόν.

  7. Έλληνα γιατί δεν ρίxνεις την κυβέρνηση;Δεν θέλεις….Να καείς τότε στα αρxίδια μας.

  8. Κακά τα ψέμματα. Όσο είχαμε τα ρώσικα μεγαθήρια Beriev κάτι κάναμε. Πώς σταμάτησαν οι τελευταίες μεγάλες φωτιές; Όταν έστειλε ο Πούτιν τα θηρία Ιλιουσιν και έριξαν τόνους μαζί με τα Μπεριε και έγινε πλημμύρα και έσβησε η φωτια.
    Τώρα έχουμε κάτι ψεκαστικά Πετζετελ και Air Traktor που το υγρό που ρίχνουν εξατμίζεται πριν φτάσει στο έδαφος και κάτι σαράβαλα Canadair που είναι για καμιά μικρή φωτιά και καμια χαράδρα και μάλλον έχει κλείσει και το εργοστάσιο που τα έβγαζε. ‘Ηθελα να ήξερα ποιος πήρε αυτά τα χρέπια τα Air Traktor.

  9. Η Ελλαδα εχει καταντησει να ειναι ενας μονιμος ατελειωτος εφιαλτης.
    Το Χειμωνα οι Πλημμυρες και το Καλοκαιρι οι Φωτιες!
    Κανενας Πρωθυπουργος δεν μαθαινει απο τα λαθη του προηγουμενου Πρωθυπουργου.
    Παρε τον εναν και χτυπατον στον αλλο.
    Γυρισε ο τζεντζερης και βρηκε το καπακι.
    Τουβλα ανεπιδεκτης μαθησεως.
    Οι αχρηστοι των αχρηστων.
    Ο εαυτουλης τους και η εικονικη τηλεοπτικη τους ατσαλακωτη εικονα.
    Μην ξεχασετε να τους ξαναψηφισετε.

  10. Ναι, δεν βλεπεις ποσο τον τσουζει;
    Ρε, στα παπαρια του! Μας εχει ολους γραμμενους, αυτο που ηθελε το εκανε, το γιδια τον ψηφισανε και τωρα τους αφηνει να καουνε. Την αλλη τετραετια θα πεισει τα νεα γιδια να τον ψηφισουν και παει λεγοντας..

  11. ΕΚΑΨΕΣ τον κόσμο…
    για ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ …
    κανόνισε να γινει ΣΕΙΣΜΟΣ 10 ΡΙΧΤΕΡ …
    και να ΠΕΣΟΥΝ τα σπίτια κ να ψοφήσουν αυτοι που σε ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΘΑΡΜΑ ….

Comments are closed.